Anja Jager - Wolkenjacht

Productnr.: MB 066 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Wolkenjacht heeft als hoofdrolspeelster de kleine Rifka, die met haar oma in de tuin aan het spelen is en tijdens haar zoektocht naar poes Pipo een wonderlijke reis beleeft. De tekst in combinatie met de sprookjesachtige en licht surreële illustraties doen direct denken aan Lewis Carroll’s Alice in Wonderland. Net als Alice bevindt Rifka zich in de tuin met haar poes en zet ze een achtervolging in –hier geen wit konijn maar poes Pipo- die resulteert in een reis bestaande uit een reeks bijzondere ontmoetingen. Alles wordt uitvergroot, de omgeving getransformeerd door haar fantasie, haar kind zijn. We kijken mee door de ogen van de kleine Rifka en reizen mee de lucht in, op wolkenjacht. Momentopnames die in de beleving van een kind eindeloos kunnen duren. Tot ze haar naam hoort roepen en weer met beide benen op de grond landt in de tuin, waar oma haar met open armen staat op te wachten. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Kinderboeken Serie 2 welke bestaat uit boeken van Marion van de CoolwijkHanneke GroentemanKristien Hemmerechts en Stine Jensen.

 

Auteur: Hanneke Groenteman (1939).

Hanneke Groenteman is een Nederlands journaliste en televisiepresentator. Na haar carriere bij Het Parool ging Groenteman werken bij o.a. de VARA-radio,VPRO , Zomergasten, B&W en Sterren op het Doek voor Omroep MAX. Er verschenen ook enkele boeken van haar hand: haar debuut Doorzakken, een bundel van korte verhalen (over haar jeugd, met Audrey Hepburn, het feminisme, mannen, kinderen, haar doodgeboren dochtertje en overgewicht) en Bestemming bereikt?. In 2008 stond zij voor het eerst op het toneelpodium in de voorstelling Sexappeal van toneelgroep Mugmetdegoudentand. Groenteman was regelmatig tafeldame bij De Wereld Draait Door. 


Illustrator: Anja Jager (1966).

Anja Jager is beeldend kunstenaar. Haar werk is vaak sprookjesachtig en licht surreëel. Jager hecht erg aan techniek, met daarin veel ruimte voor spontaniteit. Ze werkt veel met ei-tempera: een middeleeuwse schildertechniek waarbij de schilder zelf verf maakt van eierdooier en pure pigmenten waardoor er een heel mooi helder kleurenpalet ontstaat, maar ook met olieverf en photoshop. Haar werk is gelaagd en soms wel opgebouwd uit dertig transparante lagen over elkaar heen. Ook maakt Jager portretten en illustraties voor prentenboeken en dichtbundels. In 2010 won haar portret van Marc Marie Huybrechts een aflevering van Sterren op het doek bij omroep Max en in 2015 zat ze in de finale van ditzelfde programma, waarin ze Hanneke Groenteman zelf portretteerde. Hieruit vloeide de samenwerking voor deze Matchboox voort.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Aaf Brandt Corstius - Banaantje Aaf Brandt Corstius - Banaantje
€ 11,55
Kristien Hemmerechts - Vermiljoen Kristien Hemmerechts - Vermiljoen
€ 11,55
Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd
€ 11,55
Stine Jensen - Echte vrienden Stine Jensen - Echte vrienden
€ 11,55
Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal
€ 11,55
Tjibbe Veldkamp - De fabriek Tjibbe Veldkamp - De fabriek
€ 11,55
Sophie van der Stap - Orlando Sophie van der Stap - Orlando
€ 11,55
Kinderboeken Serie 1 Kinderboeken Serie 1
€ 29,55
Kinderboeken Serie 2 Kinderboeken Serie 2
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren