Deborah Campert - De bloem

Productnr.: MB 050 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

MatchBoox gaf Deborah Campert de vrije hand een verzamelcassette met luciferboeken te ontwerpen. Zij maakte een selectie uit haar verzameling bloemenfoto's, genomen tegen de achtergrond van het bloemenbehang in haar slaapkamer. Deborah vroeg vier literaire kopstukken bijpassende teksten te schrijven bij haar bloemenfoto's wat resulteerde in een bloemrijke verzameling luciferboekjes. Het is voor het eerst dat een selectie van de nog steeds groeiende privécollectie bloemenfoto's is vrijgegeven voor publicatie. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Deborah Campert Serie welke bestaat uit boeken van Remco CampertJan CremerAdriaan van Dis en Joost Zwagerman.

 

Auteur: Remco Campert (1929-2022).

Remco Campert was dichter en schrijver van verhalen en romans. Hoewel begonnen als dichter, werden zijn verhalen in tijdschriften steeds langer en publiceerde hij romans. In 1976 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn poëtisch oeuvre. Van 1989 tot 1995 las Campert met Jan Mulder en Bart Chabot in theaters voor uit eigen werk. Van 1996 tot 2006 schreef Campert samen met Jan Mulder een gezamenlijke column op de voorpagina van de Volkskrant, CaMu geheten, waaraan zij om beurten een bijdrage leverden. In 2004 verscheen 'Een liefde in Parijs', die zeer lovend werd besproken en uitgroeide tot een grote bestseller, net als zijn in 2006 verschenen 'Het satijnen hart'. Van nog recenter datum zijn de dichtbundel 'Nieuwe herinneringen', 'Het verband tussen de dingen ben ik zelf' en de samenwerking met zijn dochter Cleo Campert, die resulteerde in het fotoboek 'De ziel krijgt voeten'. In 2011 ontving Campert de Gouden Ganzenveer en in september 2013 verscheen zijn roman Hôtel du Nord. Wekelijks verscheen Campert met zijn column in de Volkskrant. 

 

Illustrator: Deborah Campert (1938).

Deborah Campert was jarenlang actief in de kunstwereld onder de naam Deborah Wolf. Eerst als eigenaar van Galerie Balans, en later als adviseur van de ABN Amro Kunststichting waar zij meer dan 20 jaar verantwoordelijk was voor de aankopen en het beheer van de kunstcollectie. Van 1990 tot 2009 was zij tevens adviseur voor het collectioneursechtpaar Victoria en Henk de Heus-Zomer uit Barneveld. In 2008 heeft zij samen met haar zoon Jeroen Wolf de documentaire 'Willem' gemaakt en in 2012 'Het ritme van Elly de Waard'. In 2010 verscheen bij uitgeverij Thomas Rap het boek 'C'est la vie' met co-auteur Barbara van Kooten.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Jan Campert - Het lied der achttien doden Jan Campert - Het lied der achttien doden
€ 11,55
Remco Campert - Iemand stelt de vraag Remco Campert - Iemand stelt de vraag
€ 11,55
Remco Campert - Poes is dood Remco Campert - Poes is dood
€ 11,55
Adriaan van Dis - Het laatste boeket Adriaan van Dis - Het laatste boeket
€ 11,55
Jan Cremer - Kornblumenblau Jan Cremer - Kornblumenblau
€ 11,55
Joost Zwagerman - Die overvloed Joost Zwagerman - Die overvloed
€ 11,55
Deborah Campert Serie Deborah Campert Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren