Deborah Campert - Kornblumenblau

Productnr.: MB 052 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Kornblumenblau: De moeder van de verteller had een grote hekel aan snijbloemen. Als bezoek onverhoopt toch een bos meebracht, belandde deze na het afscheid vrijwel direct bij het vuilnis. Bloemen behoren buiten te groeien vond ze, niet ontworteld ergens in een vaas te staan verwelken. De schrijver legt vervolgens uit waarom ze dat vond. Moeder had overigens geen hekel aan bloemen. Integendeel: ze hield enorm van wilde en kleurrijke bloemen en koesterde mooie herinneringen aan de tuinen en parken uit haar jeugd. Het korte verhaal eindigt met een prachtige ontboezeming. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Deborah Campert Serie welke bestaat uit boeken van Remco CampertJan CremerAdriaan van Dis en Joost Zwagerman.

 

Auteur: Jan Cremer (1940).

Jan Cremer is een zeer beroemde Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar. Cremers literatuur en beeldende kunst vertonen opvallende overeenkomsten; beide richten zich op het losmaken van traditionele esthetiek en eeuwenoude culturele bagage. Zijn 'Peinture Barbarisme' leidde in 1960 tot grote verontwaardiging toen zijn vijfluik 'La Guerre Japonaise' te koop stond voor één miljoen gulden, en hem tot de enfant terrible van de Nederlandse beeldende kunst bombardeerde. Het boek Ik Jan Cremer (uitgeverij De Bezige Bij 1964) heeft een wereldwijde oplage van 12 miljoen, en wordt nog steeds veel gelezen. In 1983 verschijnt - eveneens bij uitgeverij De Bezige Bij - zijn magnus opus De Hunnen. Behalve zijn bekende litho's en etsen van tulpen en Hollandse landschappen, schildert Cremer vanaf 2004 grote landschappen op doek: 'Seascapes" geheten, voor het laatst te zien in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Eveneens in 2013 veilde Adams Veilinghuis Cremers 'Cremeriana': meer dan duizend foto's, brieven en andere persoonlijke documenten en objecten.

 

Illustrator: Deborah Campert (1938).

Deborah Campert was jarenlang actief in de kunstwereld onder de naam Deborah Wolf. Eerst als eigenaar van Galerie Balans, en later als adviseur van de ABN Amro Kunststichting waar zij meer dan 20 jaar verantwoordelijk was voor de aankopen en het beheer van de kunstcollectie. Van 1990 tot 2009 was zij tevens adviseur voor het collectioneursechtpaar Victoria en Henk de Heus-Zomer uit Barneveld. In 2008 heeft zij samen met haar zoon Jeroen Wolf de documentaire 'Willem' gemaakt en in 2012 'Het ritme van Elly de Waard'. In 2010 verscheen bij uitgeverij Thomas Rap het boek 'C'est la vie' met co-auteur Barbara van Kooten.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Adriaan van Dis - Het laatste boeket Adriaan van Dis - Het laatste boeket
€ 11,55
Joost Zwagerman - Die overvloed Joost Zwagerman - Die overvloed
€ 11,55
Remco Campert - De bloem Remco Campert - De bloem
€ 11,55
Deborah Campert Serie Deborah Campert Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren