Drs. P Serie

Productnr.: MB 080


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

29,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave met een serie van vier in harmonicavorm gevouwen kunstboeken verpakt in een luxe cassette.

 

Samenvatting:

Vier virtuoos geschreven taalkundige pareltjes, vol droge humor en understatements verhalen over een gruwelijke reis naar Omsk (Dodenrit), de moordlustige kostganger van een niet bijzonder angstig aangelegde familie (Het trapportaal), de beperkte middelen waarmee mensen in Oost-Groningen te kampen hadden en de logica en functie van een veerpont. Teksten die nu eens niet uit de mond van de meester zelf komen maar gedrukt staan op, door ontwerper Lies Kindt, fraai vormgegeven papier. Toch zal menigeen tijdens het lezen als vanzelf de karakteristieke stem horen van een van de grootste tekstschrijvers die ons land ooit heeft gehad.

 

Auteur: Drs. P (artiestennaam van Heinz Polzer, 1919-2015).

Drs. P was een van de meest vermaarde tekstschrijvers die Nederland ooit heeft gekend. Hij bracht zijn vaak virtuoze liedteksten niet alleen zelf ten gehore, ze werden ook door talloze andere artiesten uitgevoerd. Samen met anderen stond hij aan de basis van het light verse. Drs. P ontwikkelde diverse nieuwe versvormen zoals het ollekebolleke en de balladette. Zijn artiestennaam, bedacht door Willem Duys, verwijst naar de academische graad van doctorandus (afgekort: drs.) in de economie, die Polzer aan de Nederlandse Economische Hogeschool (nu Erasmus Universiteit) behaalde. Hij was ook dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. Vanaf de jaren 1950 tot en met 1996 trad Drs. P met zijn liederen op in theaters, cafés, studentenverenigingen en bij evenementen in Nederland en België. Daarbij begeleidde hij zichzelf steevast op de piano. Drs. P genoot in de jaren 1970 en 1980 vooral bekendheid met liedjes als Dodenrit, Veerpont (Heen en weer), Het trapportaal (De commensaal), Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov. In Nederland en België was hij een graag geziene gast op radio en televisie. 

 
Illustrator: Lies Kindt (1953).

Lies Kindt studeerde in 1984 af als Grafisch Ontwerper aan de Rietveld Academie in Amsterdam, in 1988 behaalde zij haar diploma Illustratie aan de AKI in Enschede. Zij is docent Illustreren en vaste medewerkster van het literair-satirische tijdschrift De God van Nederland.

 

Samensteller: Bob Polak (1947).

Bob Polak is schrijver-publicist. Hij bedenkt MatchBoox en stelt ze samen.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Drs. P - Veerpont Drs. P - Veerpont
€ 11,55
Drs. P - Het trapportaal Drs. P - Het trapportaal
€ 11,55
Drs. P - Oost-Groningen Drs. P - Oost-Groningen
€ 11,55
Drs. P - Dodenrit Drs. P - Dodenrit
€ 11,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: MatchBoox