Elisa Pesapane - De toekomst van Elsschot

Productnr.: MB 071 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Vic van de Reijt maakt de lezer deelgenoot van leven en werk van de Vlaamse dichter en romanschrijver Willem Elsschot (1882-1960), pseudoniem van Alfons Jozef de Ridder. Bakkerszoon en scepticus, wiens leven door een tweetal jeugdzonden een onverwachte wending kreeg. Hij werd reclameman en schrijver.  ‘Men kan proberen een brood te bakken, maar men probeert geen schepping. Men probeert ook niet te baren. Waar zwangerschap bestaat volgt het baren van zelf, ten gepasten tijde.’ Elsschot is een grootmeester wiens werk in meer dan twintig talen is vertaald. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Elisa Pesapane Serie 2 welke bestaat uit een kwartet verhalen van Hafid BouazzaHans DorrestijnVic van de Reijt en Pieter Steinz.

 

Vic van de Reijt (1950).

Vic van de Reijt is uitgever en publicist op het terrein van literatuur en muziek. In 1982 publiceerde hij Ik wou dat ik twee hondjes was, een bloemlezing van Nederlandse nonsens- en plezierdichters. Vijf jaar later verscheen Toen wij van Rotterdam vertrokken, een bundel met de populairste 20e-eeuwse liedjes. Als uitgever was hij meer dan 25 jaar gezicht van Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, waar hij in 1994 het romandebuut van Arnon Grunberg het licht deed zien en een uitgebreid fonds aan uitgaven over populaire cultuur opzette. Hij verzorgde, samen met Lidewijde Paris, de Brieven-editie van Willem Elsschot en schreef diens biografie: Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder. Samen met Bob Polak is hij oprichter en redacteur van het cultureel-satirische tijdschrift De God van Nederland.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgever: Yolanda Huntelaar (1974).

Yolanda Huntelaar is Grafisch Ontwerper. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie was zij verantwoordelijk voor projecten variërend van websites en brochures tot omvangrijke boekproducties zoals ‘De Grote Van Gogh Atlas’ (2015), ‘Handig Literatuurboek’ (2016) en de revisie van de jeugdwoordenboeken van Van Dale (2016). Yolanda Huntelaar bedacht de vorm en componeerde ‘Leesbaar Amsterdam’ (2015) en ‘Leesbaar Bergen’ (2016).

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Arnon Grunberg - Tara Arnon Grunberg - Tara
€ 11,55
Hafid Bouazza - Maqame XLI Hafid Bouazza - Maqame XLI
€ 11,55
Hans Dorrestijn - De toekomst Hans Dorrestijn - De toekomst
€ 11,55
Kader Abdolah - En toen waren wij aan de beurt Kader Abdolah - En toen waren wij aan de beurt
€ 11,55
Nelleke Noordervliet - Schrijver in Frankrijk Nelleke Noordervliet - Schrijver in Frankrijk
€ 11,55
Pieter Steinz - Van Muggen en Mammoeten Pieter Steinz - Van Muggen en Mammoeten
€ 11,55
Louis Couperus - De vuurvliegjes Louis Couperus - De vuurvliegjes
€ 11,55
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
€ 29,55
Elisa Pesapane Serie 2 Elisa Pesapane Serie 2
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren