Eric J. Coolen - Hoe valt een schrijver uit de trein

Productnr.: MB 075 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Hoe valt een schrijver uit de trein? Waar dacht de schrijver Antoon Coolen aan in de minuten voor zijn noodlottige val uit een rijdende trein en hoe kon zoiets gruwelijks gebeuren? Dat waren de uitgangspunten van liedschrijver en zanger Stef Bos. In een prachtige, puntige en zeer beeldende stijl vulde hij vervolgens in wat eigenlijk niet ingevuld kan worden aangezien er geen directe getuigen waren. Coolen overleefde de val ternauwernood maar zou uiteindelijk enkele weken later aan zijn verwondingen bezwijken. Illustrator Eric J. Coolen is verre familie van Antoon en een meester van de klare lijn. Scherp en donker, als beelden uit een film noir sluiten zijn tekeningen nauw aan bij de tekst van Bos.

 

Auteur: Stef Bos (1961).

Stef Bos is zanger en liedschrijver en bekend van onder andere 'Is dit nu later', 'Gek zijn is gezond' en 'Papa'. Stef Bos groeide op in zijn geboorteplaats Veenendaal. Op zijn 18e vertrok hij richting Utrecht om aan de lerarenopleiding te studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de theateropleiding 'Studio Herman Teirlinck' de kleinkunstrichting te volgen. De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel bij Oud Huis Stekelbees in Gent, schreef songs voor anderen (onder andere Ingeborg en Clouseau) en maakte in België deel uit van het satirische BRT-radioprogramma 'De Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek. Stef had tussen 1990 en 1992 de rol van Joop Mengelmoes in Samson & Gert. Stef Bos ontving voor zijn werk twee Edisons, een zilveren- en een Gouden Harp. 

 

Illustrator: Eric J. Coolen (1965).

Eric J. Coolen is een Nederlandse illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hij ontving voor zijn werk Kunst en Cultuurprijs De Olifant, De Antitheseprijs en de Penning van Verdienste.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Henny Vrienten - Aardige jongens Henny Vrienten - Aardige jongens
€ 11,55
Boudewijn de Groot - Lage Landen Boudewijn de Groot - Lage Landen
€ 11,55
Paul facing 80 Paul facing 80
€ 11,55
Yvonne Kroonenberg - Ballade voor de Zeedijk Yvonne Kroonenberg - Ballade voor de Zeedijk
€ 11,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren