Eric J. Coolen - Over Harry Mulisch de revolutionair

Productnr.: MB 061 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Harry Mulisch de revolutionair: Deze MatchBoox documenteert de antiautoritaire houding die de in Haarlem geboren ‘revolutionair’ en schoolverlater Harry Mulisch (1927-2010) vanaf het begin van zijn leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, aanneemt. In  de jaren 60 groeit zijn politieke interesse en starten de daarmee verbonden activiteiten, zelfs op het gebied van toneel en opera. Zijn ‘linkse’ imago zal Mulisch nooit meer kwijtraken. Op 30 oktober 2010 sterft Harry Mulisch, inmiddels een ‘salonrevolutionair’, in zijn eigen bed. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Vier grote schrijvers Serie met minidocumentaires over Willem Frederik HermansHarry MulischGerard Reve en L.H. Wiener.

 

Auteur: Nop Maas (1949).

Nop Maas is een Nederlands literatuurhistoricus. Na zijn vertrek bij de universiteit wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, aanvankelijk vooral over negentiende-eeuwse auteurs. Vanaf de jaren negentig wijdde hij zich steeds meer aan modernere auteurs. Zo bezorgde hij diverse briefwisselingen van Gerard Reve, en bezorgde hij de eerste vijf delen van Reve's verzameld werk. Tevens schreef hij over diens broer Karel van het Reve (wiens verzameld werk hij mede bezorgt) en over Gerards voormalige echtgenote, de dichteres Hanny Michaelis. Hij bezorgde de briefwisselingen tussen Geert van Oorschot en Willem Frederik Hermans, tussen M. Vasalis en Van Oorschot en tussen Hermans en Reve. Zelf als bestuurslid betrokken bij het Nederlands Letterkundig Museum beschreef hij de historie en de beleidskeuzes daarvan in Werken voor de eeuwigheid. Later verscheen van Maas een driedelige biografie van Gerard Reve.

 

Illustrator: Eric J. Coolen (1965).

Eric J. Coolen is een Nederlandse illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hij ontving voor zijn werk Kunst en Cultuurprijs De Olifant, De Antitheseprijs en de Penning van Verdienste.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Over Wiener en het Koningswater Over Wiener en het Koningswater
€ 11,55
Over Gerard Reve en de dood Over Gerard Reve en de dood
€ 11,55
Over Hermans en het zelfmedelijden Over Hermans en het zelfmedelijden
€ 11,55
Vier grote schrijvers Serie Vier grote schrijvers Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren