Gauthier Collection

24,95
Betaling en bezorging                                        


Creatief producent Louis Gauthier kreeg carte blanche voor deze speciale Collectors Edition en vroeg vier van zijn favoriete dichters en schrijvers om een bijdrage. Gerrit Komrij, Jules Deelder, Charlotte Mutsaers en Remco Campert leverden vervolgens allen een gedicht waarmee hij dankbaar aan de slag ging.

 

Gerrit Komrij schreef ‘Alles blijft’; een troostrijk, bijna optimistisch gedicht over voortleven na de dood. Zijn handgeschreven bijdrage aan deze Matchboox uitgave is de laatste gepubliceerde tekst van zijn hand gebleken voor zijn overlijden in 2012. Jules Deelder’s bekende maar onovertroffen ode aan Rotterdam ‘Rotown Magic’ kent geen vals sentiment of dweperige melancholie; daar is zijn geliefde Maasstad te dynamisch voor... Charlotte Mutsaers leverde met ‘Sodom Revisited’ een associatief gedicht over een homoseksuele ervaring op een reisdeken in de ondergaande zon. Remco Campert, tenslotte, is de enige van de vier dichters met wie Gauthier niet eerder had samengewerkt. Met ‘Poes is dood’ herdenkt de auteur zijn overleden huisdier in een liefdevol geschreven gedicht.

 

Vier gelauwerde auteurs, vier prachtige teksten. Vormgegeven door de te jong overleden creatieve omnivoor Louis Gauthier. Bij ieder gedicht zocht en vond hij de juiste tonen en nuances, daarbij o.a. gebruik makend van kleurrijke vlakken, vloeiende overgangen, schetsen, uitvergrotingen en contrasterende silhouetten. In deze bijzondere Collection Box staat, evenzeer als het woord, de vormgeving centraal.

App

Blader ook door deze categorieën: Collectors Editions, De Collectie