J.M.A. Biesheuvel Serie

24,95
Bestelinformatie
 
Schermafbeelding_2022-06-12_om_16.38.54
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


‘Brommer op zee’ is een klassiek kort verhaal van de in juli 2020 overleden schrijver Maarten Biesheuvel. Een jongen, Isaäc genaamd, vaart op zee en ziet vanaf het scheepsdek iets naderen in de verte. Het blijkt een brommer te zijn. Isaäc begrijpt er niets van, maar het is toch echt iemand die op een brommer komt aangereden over het water. Niet veel later klimt de bestuurder aan boord en de verbaasde jongeman vraagt hem hoe dat zit. De brommerrijder legt vervolgens uit dat hij ooit met een speld is begonnen. Die speld bleef na heel veel oefenen drijven op het water en met veel geduld lukte dat met steeds grotere en zwaardere objecten. Uiteindelijk dus ook met een brommer.

 

Speciaal voor deze door Bob Polak samengestelde verzamelcassette leverde beeldend kunstenaar Herwolt van Doornen de illustraties en verzorgde Huug Schipper de vormgeving van de vier boekjes.

 

J.M.A. Biesheuvel (1939-2020) behoort tot de beste schrijvers van verhalen uit de tweede helft van de vorige eeuw. Zijn werk werd in 2007 bekroond met de P.C. Hooftprijs. Beroemde verhalenbundels zijn o.a. In de bovenkooi, Slechte mensen, Reis door mijn kamer en Verhalen uit het gekkenhuis. In 1988 schreef Biesheuvel het Boekenweekgeschenk Een overtollig mens. Zijn vermaarde verhaal ‘Brommer op zee’ is verdeeld over vier MatchBoox.

 

Herwolt van Doornen (1959) is tekenaar en ontwerper, gespecialiseerd in symbooltaal. Zijn kenmerkende stijl vindt sinds de jaren zeventig toepassingen in binnen- en buitenland.

 

Huug Schipper (1953) is grafisch ontwerper bij Studio Tint in Den Haag en oud-docent (typo)grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Bob Polak (1947) is schrijver-publicist. Hij stelde eerder de volgende MatchBoox samen: Kunst in Bergen (N.-H.) (2016), Drs. P (2018), Propria Cures (2020) en Annie M.G. Schmidt (2021).

Accessoires

Product Opmerking Prijs
J.M.A. Biesheuvel J.M.A. Biesheuvel
€ 6,95
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Snelle bestellijst