Kader Abdolah

Productnr.: MB 058


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Elf jonge zonen luisteren aandachtig naar het verhaal dat hun vader hen verteld over de tragische dood van zijn opa, hun overgrootvader. Hij was een groot dichter die geliefd was bij het volk, maar omdat hij kritiek op het bewind van de sjah had werd hij op een nacht in koele bloede vermoord. Zijn vrouw en kinderen ontvluchtten het huis. Dan blijkt ook de opa van de kinderen aanwezig te zijn in de tuin. Het verhaal eindigt met een prachtig poëtisch beeld. Een beeld van hoop en troost. De realistische zwart-wit tekeningen van Elisa Pesapane geven een scherp en helder beeld van de tragiek die de familie is overkomen en versterken het verhaal. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Elisa Pesapane Serie 1 welke bestaat uit een kwartet verhalen van Arnon GrunbergNelleke NoordervlietKader Abdolah en Louis Couperus, die zich alle in het buitenland afspelen.

 

Auteur: Kader Abdolah  (1954).

Kader Abdolah is het schrijverspseudoniem van de Iraanse balling Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Iran, 1954). Hij is geboren in Arak in de streek Farahani, een streek waar streng de Islam nagevolgd wordt. Tijdens zijn studie natuurkunde in Teheran sluit hij zich aan bij een geheime linkse partij die tegen de dictatuur van de sjah en later die van de ayatollahs vocht. Hij schrijft voor een illegaal blad en publiceert twee clandestiene verhalenbundels onder de samengevoegde voornamen van twee vrienden uit het verzet die vermoord werden: Kader Abdolah. Nadat hij moet vluchten uit Iran, belandt hij in 1988 in een asielzoekerscentrum in Apeldoorn en krijgt vervolgens een huis in Zwolle toegewezen. Worstelend met de taal begint hij zijn verhalen in het Nederlands te schrijven. In 1993 debuteert Kader Abdolah met de verhalenbundel De adelaars waarvoor hij meteen bekroond wordt met de belangrijke debutantenprijs Het Gouden Ezelsoor.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgever: Thomas Gaarthuis (1979).

Thomas Gaarthuis is met zijn jarenlange ervaring in de reclame- en grafische branche de drijvende kracht achter Tom in Vorm. Een professionele, creatieve geest met veel geduld en een fijne out-of –the box mentaliteit. Tom in Vorm is Elisa Pesapane’s vaste advies- en samenwerkingspartner op grafisch gebied en nam de vormgeving op zich.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Louis Couperus Louis Couperus
De vuurvliegjes € 11,55
Nelleke Noordervliet Nelleke Noordervliet
Schrijver in Frankrijk € 11,55
Arnon Grunberg Arnon Grunberg
Tara € 11,55
Hafid Bouazza Hafid Bouazza
Maqame XLI € 11,55
Hans Dorrestijn Hans Dorrestijn
De toekomst € 11,55
Pieter Steinz Pieter Steinz
Van muggen en mammoeten € 11,55
Vic van de Reijt Vic van de Reijt
De toekomst van Elsschot € 11,55
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
Serie die zich afspeelt in het buitenland € 29,95
Elisa Pesapane Serie 2 Elisa Pesapane Serie 2
Serie met een toekomstvisie € 29,95
Kunst in Bergen (N.-H.) Serie Kunst in Bergen (N.-H.) Serie
Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur en Fotografie in Bergen € 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader ook door deze categorieën: Verschenen kunstboeken, MatchBoox, Proza