Kunst in Bergen (N.-H.) Serie

Productnr.: MB 069


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

29,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave met een serie van vier in harmonicavorm gevouwen kunstboeken verpakt in een luxe cassette.

 

Samenvatting:

Al meer dan een eeuw trekt Bergen (N.-H.) een verscheidenheid aan kunstenaars. Schilders, beeldhouwers, fotografen, schrijvers en musici vinden tot op de dag van vandaag hun inspiratie in het dorp, de natuur en het landschap. Behalve Museum Kranenburgh tref je in Bergen talrijke kunstgaleries. In oktober is er de jaarlijkse Kunst10Daagse, er zijn boekenmarkten en er is ’s zomers de wekelijkse kunstmarkt rondom de Ruïnekerk. En dat allemaal met de wereldberoemde architectuur in Park Meerwijk op loopafstand. Deze creatieve verscheidenheid krijgt vaste vorm in de vier luciferboekjes waaruit de Kunst in Bergen (N.-H.) verzamelcassette bestaat. In de prachtig vormgegeven handgemaakte leporello boekjes word je ‘in vogelvlucht’ meegenomen in de artistieke rijkdom van Bergen. Bovendien zijn de vier boekjes Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur en Fotografie en andere kunsten voorzien van een praktische plattegrond zodat je kunt zien welke kunstenaar waar woonde en werkte. Zo bieden deze vier unieke luciferboeken elke lezer het handvat voor nieuwe ontdekkingen in kunstenaarsdorp Bergen (N.-H).

 

Auteur: Bob Polak (1947).

Bob Polak is auteur van diverse publicaties, o.a. over Bergen (N.-H.), zoals ‘Bouwkunst in Bergen. De villa’s van vandaag’ (2013) en ‘Hier ligt Hemelrijk. Schrijvers, schilders en anderen begraven in Bergen’ (2013). Bob Polak stelde in 2016 ‘Leesbaar Bergen’ samen, de plattegrond van het kunstenaarsdorp en omgeving opgebouwd uit meer of minder literaire citaten.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgever: Lies Kindt (1953).

Lies Kindt studeerde in 1984 af als Grafisch Ontwerper aan de Rietveld Academie in Amsterdam, in 1988 behaalde zij haar diploma Illustratie aan de AKI in Enschede. Als Illustratief ontwerper werkte zij o.a. mee aan ‘Wonder. Magie van kunstenaarsdorp Bergen’ (2013) en ‘Hier ligt Hemelrijk. Schrijvers, schilders en anderen begraven in Bergen’ (2013). Lies Kindt is docente Illustreren en is werkzaam als portretknipper en -tekenaar.

 

Vormgever: Yolanda Huntelaar (1974).

Yolanda Huntelaar is Grafisch Ontwerper. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie was zij verantwoordelijk voor projecten variërend van websites en brochures tot omvangrijke boekproducties zoals ‘De Grote Van Gogh Atlas’ (2015), ‘Handig Literatuurboek’ (2016) en de revisie van de jeugdwoordenboeken van Van Dale (2016). Yolanda Huntelaar bedacht de vorm en componeerde ‘Leesbaar Amsterdam’ (2015) en ‘Leesbaar Bergen’ (2016). 

Accessoires

Product Opmerking Prijs
C. Buddingh' Serie C. Buddingh' Serie
Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Kees Buddingh’ € 29,55
Drs. P Serie Drs. P Serie
Vier virtuoos geschreven taalkundige pareltjes vol droge humor en understatements € 29,55
Kinderboeken Serie 1 Kinderboeken Serie 1
Serie met vier kinderboekjes € 29,55
Kinderboeken Serie 2 Kinderboeken Serie 2
Serie met vier kinderboekjes € 29,55
Liefde van Toen Serie Liefde van Toen Serie
De mooiste van de mooiste contactadvertenties uit de periode 1840-1940 € 29,55
Louis Gauthier Serie Louis Gauthier Serie
Vier gelauwerde auteurs, vier prachtige teksten € 29,55
Oorlogsserie Oorlogsserie
Serie met de belangrijkste literaire teksten over de Tweede Wereldoorlog € 29,55
Propria Cures Serie Propria Cures Serie
Uitgave bij het 130-jarige bestaan van het Amsterdams Studentenweekblad Propria Cures € 29,55
Sam Drukker Serie Sam Drukker Serie
Verschillende periode's van een vrouwenleven € 29,55
Volkskrant Serie 1 Volkskrant Serie 1
Serie met vier Volkskrant auteurs € 29,55
Volkskrant Serie 2 Volkskrant Serie 2
Serie met vier Volkskrant auteurs € 29,55
Multatuli Serie Multatuli Serie
Twee verzamelcassettes met álle grafschriften van Multatuli bij de dood van Thorbecke € 49,95
Accessoiregegevens weergeven

Blader ook door deze categorieën: Verschenen series, MatchBoox, Kunst en vliegwerk