Lies Kindt - Dodenrit

Productnr.: MB 077 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Deze MatchBoox maakt deel uit van de Drs. P Serie welke bestaat uit vier boeken van Drs. P met de titels VeerpontDodenritOost-Groningen en het trapportaal.

 

Auteur: Drs. P (artiestennaam van Heinz Polzer, 1919-2015).

Drs. P was een van de meest vermaarde tekstschrijvers die Nederland ooit heeft gekend. Hij bracht zijn vaak virtuoze liedteksten niet alleen zelf ten gehore, ze werden ook door talloze andere artiesten uitgevoerd. Samen met anderen stond hij aan de basis van het light verse. Drs. P ontwikkelde diverse nieuwe versvormen zoals het ollekebolleke en de balladette. Zijn artiestennaam, bedacht door Willem Duys, verwijst naar de academische graad van doctorandus (afgekort: drs.) in de economie, die Polzer aan de Nederlandse Economische Hogeschool (nu Erasmus Universiteit) behaalde. Hij was ook dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. Vanaf de jaren 1950 tot en met 1996 trad Drs. P met zijn liederen op in theaters, cafés, studentenverenigingen en bij evenementen in Nederland en België. Daarbij begeleidde hij zichzelf steevast op de piano. Drs. P genoot in de jaren 1970 en 1980 vooral bekendheid met liedjes als Dodenrit, Veerpont (Heen en weer), Het trapportaal (De commensaal), Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov. In Nederland en België was hij een graag geziene gast op radio en televisie. 

 
Illustrator: Lies Kindt (1953).

Lies Kindt studeerde in 1984 af als Grafisch Ontwerper aan de Rietveld Academie in Amsterdam, in 1988 behaalde zij haar diploma Illustratie aan de AKI in Enschede. Zij is docent Illustreren en vaste medewerkster van het literair-satirische tijdschrift De God van Nederland.

 

Samensteller: Bob Polak (1947).

Bob Polak is schrijver-publicist. Hij bedenkt MatchBoox en stelt ze samen.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Drs. P - Dodenrit Drs. P - Dodenrit
€ 11,55
Drs. P - Het trapportaal Drs. P - Het trapportaal
€ 11,55
Drs. P - Oost-Groningen Drs. P - Oost-Groningen
€ 11,55
Drs. P - Veerpont Drs. P - Veerpont
€ 11,55
Drs. P Serie Drs. P Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren