Louis Couperus

6,95
Bestelinformatie
 
Schermafbeelding_2022-06-12_om_16.38.54
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


De vuurvliegjes - Het verhaal begint met een prachtige landschapsbeschrijving. Couperus beschrijft gedetailleerd en metaforisch hoe de avond valt over de heuvels en de wateren van een Japanse kuststreek. Vervolgens blijkt dit landschap het decor te vormen van een evenzo frivole als wrede voorstelling. Zes lichtvoetige, jonge Japanse vrouwen vermaken zich tijdens het vallen van de duisternis met een luguber spel… De Vuurvliegjes is een verhaal over licht en duisternis, over jeugdige onbezonnenheid en over de dood. Elisa Pesapane tekende landschap, personages en portretteerde ook de schrijver. De grafiet schetsen, de vormgeving door Thomas Gaarthuis en de tekst vormen stilistisch een prachtig geheel.

 

Auteur: Louis Marie Anne Couperus (1863 – 1923) is één van de grootste Nederlandse schrijvers. Zijn werk omvat allerlei uiteenlopende literaire genres. Hij debuteerde met poëzie, maar legde zich vervolgens al snel toe op psychologische romans, die hem zijn grootste succes brachten. De grootste bekendheid genieten zijn zogenaamde "Haagse" romans: Eline Vere (1889), De boeken der kleine zielen (1901-1902) en Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan... (1906). De stille kracht (1900) geeft een indringend beeld van het leven in het voormalige Nederlands-Indië. Hij schreef daarnaast cultuursprookjes, historische romans en veel reisverslagen en columns. Zijn inmiddels klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de fascinerende wereld rond 1900. Het werk van Louis Couperus heeft zich de laatste jaren mogen verheugen in een groeiende populariteit. De afgelopen decennia zijn er televisieseries, toneelstukken, bioscoopfilms en een opera naar zijn romans gemaakt. 10 juni 2013 was het precies 150 geleden dat Louis Couperus werd geboren. 2013 werd uitgeroepen tot Couperusjaar. Gedurende het hele jaar waren er tal van evenementen georganiseerd waarmee het leven en werk van Couperus uitgebreid onder de aandacht werd gebracht.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Haar vrije werk, wat merendeels bestaat uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel – van series klein werk tot anderhalf meter hoge triptieken- wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse museale-, privé- en bedrijvencollecties. Daarnaast is zij actief als portretschilder en -tekenaar, literair illustrator en ontwikkelt culturele trajecten en workshops voor het onderwijs, particulieren, musea en het bedrijfsleven. Het werk van Elisa Pesapane is nauw verbonden met literatuur; tot haar leermeesters rekent zij evenveel schrijvers als schilders. Van alles wat haar inspireert maakt zij een personage, attribuut of setting. Alles heeft zijn plek en functie als onderdeel van het grotere geheel. Het zijn als het ware korte tragikomische toneelstukken geschreven met olieverf of potlood. Het portret is de rode draad in haar werk.

 

Vormgever: Thomas Gaarthuis (1979) is met zijn jarenlange ervaring in de reclame- en grafische branche de drijvende kracht achter Tom in Vorm. Een professionele, creatieve geest met veel geduld en een fijne out-of –the box mentaliteit. Tom in Vorm is Elisa Pesapane’s vaste advies- en samenwerkingspartner op grafisch gebied en nam de vormgeving op zich.

 

De vuurvliegjes maakt onderdeel uit van de ‘Elisa Pesapane Serie 1’, welke bestaat uit een kwartet verhalen van Arnon Grunberg , Nelleke Noordervliet, Kader Abdolah, Louis Couperus , die zich alle in het buitenland afspelen. 

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
€ 24,95
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Snelle bestellijst