Marten Jongema - Op een dag

Productnr.: MB 014 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Met deze verzameling van twintig korte gedichten kantelt dichter en prozaschrijver K. Schippers kleine, terloopse, soms alledaagse beelden en situaties. Kortstondige momenten, observaties en gedachtengangen: in heldere en beknopte taal wordt de lezer geprikkeld om voorbij het triviale te kijken. Welk gevoel roept een tijdschrift op dat al door anderen is gelezen? Hebben ingebeelde objecten ook gewicht? Door zichzelf dit soort vragen te stellen blijven de gedichten van Schippers nog lang nagloeien bij de lezer.

 

Auteur: K. Schippers, pseudoniem van Gerard Stigter (1936-2021).

K. Schippers was een Nederlands dichter en prozaschrijver. Hij was medeoprichter van het tijdschrift 'Barbarber'. In 1975 werd hij redacteur van het tijdschrift Hollands Diep. K. Schippers introduceerde de readymade als poëzievorm. Naast zijn literaire werk is hij ook redacteur en kunstcriticus. K. Schippers ontving tal van prijzen, waaronder de poëzieprijs van de gemeente Amsterdam voor 'Een klok en profil' (1965), de Multatuliprijs 1983 voor de roman 'Beweegreden' (1982) en de P.C. Hooftprijs 1996. In 2006 kreeg hij de Librisprijs voor zijn roman 'Waar was je nou'. K. Schippers heeft een uniek oeuvre van romans, poëzie en verhalen & beschouwingen op zijn naam staan, waarin hij het toeval en het speelse ernstig nam. Van 2016 tot 2018 was hij stadsdichter van Amsterdam.
 

Illustrator: Marten Jongema (1951-2011).

Marten Jongema was een Nederlands grafisch vormgever die veel theateraffiches ontworpen heeft. Marten Jongema kreeg aan de A.K.I. te Enschede onder andere les van Hans Ebeling Koning. Jongema vestigde zijn naam als grafisch ontwerper met de affiches voor de Boulevard of Broken Dreams (1984-1987). Hij ontwierp boekomslagen voor bijvoorbeeld Connie Palmen en ontwierp vier seizoenen de affiches voor Theatergroep Carrousel. Elektra was het laatste affiche dat hij voor Carrousel ontwierp. Met dit ontwerp won hij de eerste Nederlandse TheaterAffichePrijs (1992). Voor de film Het Schaduwrijk van Kees Hin (première 1993) deed hij de art-direction. Marten Jongema gaf vijf jaar lang les aan de Rietveld Academie en ontwierp in 1991 de Europa-zegels voor de PTT.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Jules Deelder - Rotown Magic Jules Deelder - Rotown Magic
€ 11,55
Gerrit Komrij - Alles blijft Gerrit Komrij - Alles blijft
€ 11,55
Ramsey Nasr - Ik wou dat ik twee burgers was Ramsey Nasr - Ik wou dat ik twee burgers was
€ 11,55
Marion Pauw - 45 Marion Pauw - 45
€ 11,55
Joost Zwagerman - Die overvloed Joost Zwagerman - Die overvloed
€ 11,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren