Martine Brand - Kat van Kaboel

Productnr.: MB 016 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Niet een inslaande raket maar een piepende deur haalt hem uit zijn concentratie. Over een kat in een oorlogsgebied, waar mensen onder schot gehouden worden, waar de zelfmoordenaars vrij rondlopen. Dat is niet zijn oorlog, hij houdt niet eens van mensen. De kat van Kaboel leeft hier in vrijheid. Hij vecht, als het hem uitkomt, een mini-oorlog uit door zijn prooi te besluipen, onder het prikkeldraad door te kruipen of weg te duiken als een Afghaanse krijger. Hij is de enige die de stad door en door kent en begrijpt waar het om gaat in het leven. De zwierige tekeningen van Martine Brand geven de realistische wereld weer van Kaboel. De kapotgeschoten stad, de militairen, het gevaar en de mensen die door proberen te leven op een plek waar dat nog maar nauwelijks mogelijk is… Tussendoor tekent ze de kat van Kaboel die, zoals katten dat zo mooi kunnen, zich soepel overal doorheen beweegt.

 

Auteur: Philip Freriks (1944).

Philip Freriks is freelance journalist, publicist en tv-presentator. Hij is bekend van onder andere ‘Lopend Vuur’, ‘Het Groot Dictee der Nederlandse taal, het boekenprogramma ‘Passages’, ‘Avond van de Korte Film’. En talkshows op het Nederlands Film Festival Utrecht. Tot eind 2009, presenteerde hij, veertien jaar lang het NOS-Journaal. Hij was jarenlang de stem van het biografieprogramma Profiel. Sinds  2012 presenteert Philip ‘De Slimste Mens’ bij de KRO-NCRV op NPO2.

 

Illustrator: Martine Brand (1971).

Martine Brand, afgestudeerd aan de Fashion Academy and The art Academy, leerde Klassieke olieverf technieken (chiaroscuro) van haar grootmoeder, Loeki Kleijn, familie van de beroemde schilder Lodewijk Johannes Kleijn, student van Andreas Schelfhout. Haar klassieke olie schilderijen zijn gemaakt op houten panelen. Ze gebruikt de chiaroscuro licht techniek uit de 16e eeuw. Haar schetsen en ‘dry needles’ (een etstechniek)  zijn minimalistisch met snelle lijnen maar waarbij het eindresultaat zeer gedetailleerd is. Martine maakt gebruik van haar dromen, emoties om verhalen te creëren, rijk van symbolen, mythes en legendes. Haar schilderwerk symboliseert vaak sterke feministische karakters binnen de verschillende culturen culturen, verschil in rijkdom, armoede, seksualiteit en vrijheid . Dit is in contrast met de 16e eeuwse schilderstijl, helemaal als ze dit mixed met de nieuwste mode trends van de grootste mode ontwerpers.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Remco Campert - Poes is dood Remco Campert - Poes is dood
€ 11,55
Jan Mulder - Ware liefde Jan Mulder - Ware liefde
€ 11,55
Annie M.G. Schmidt - De kat van ome Willem Annie M.G. Schmidt - De kat van ome Willem
€ 11,55
Annie M.G. Schmidt - Eenentwintig poezen Annie M.G. Schmidt - Eenentwintig poezen
€ 11,55
Annie M.G. Schmidt - Ribbeltjeskat Annie M.G. Schmidt - Ribbeltjeskat
€ 11,55
Annie M.G. Schmidt - Tussen Schore en Goes Annie M.G. Schmidt - Tussen Schore en Goes
€ 11,55
Annie M.G. Schmidt Serie Annie M.G. Schmidt Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren