Martine Brand - De heks in je hoofd

Productnr.: MB 027 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Een jong meisje vertelt waarom de mensen soms zo boos zijn of gemeen. Ze legt uit dat dat komt omdat een onzichtbaar wolkje vol kwaad spul soms via de neus naar binnen vliegt bij iemand. Dat onzichtbare wolkje is eigenlijk een heks en iedereen bij wie ze naar binnen vliegt verandert zélf tijdelijk in die heks. De vertelster is bang dat zo’n wolkje soms ook bezit neemt van haar eigen moeder. Gelukkig heeft ze heeft een manier gevonden om er snel achter te komen met wie ze te maken heeft… De heks in je hoofd’ is een verhaal voor alle leeftijden en laat de lezer binnen in de fantasierijke gedachtenwereld van een jong meisje. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Kinderboeken Serie 1 welke bestaat uit boeken van Aaf Brandt CorstiusSjoerd KuypersSophie van der Stap en Tjibbe Veldkamp.


Auteur: Sjoerd Kuyper (1952).

Sjoerd Kuyper is een Nederlandse schrijver. Hoewel Kuyper ook werk voor volwassenen heeft gemaakt, werd hij vooral bekend door zijn kinderboeken. In 2000 schreef Kuyper in opdracht van de CPNB het kinderboekenweekgeschenk: ‘Eiber!’ Sjoerd Kuyper schreef ook televisieseries. Van Kuypers boek ‘Het zakmes’ maakte regisseur Ben Sombogaart een televisieserie en een speelfilm. Ook zijn jeugdroman ‘De rode zwaan’ werd verfilmd.

 

Illustrator: Martine Brand, (1971).

Martine Brand, afgestudeerd aan de Fashion Academy and The art Academy, leerde Klassieke olieverf technieken (chiaroscuro) van haar grootmoeder, Loeki Kleijn, familie van de beroemde schilder Lodewijk Johannes Kleijn, student van Andreas Schelfhout. Haar klassieke olie schilderijen zijn gemaakt op houten panelen. Ze gebruikt de chiaroscuro licht techniek uit de 16e eeuw. Haar schetsen en ‘dry needles’ (een etstechniek)  zijn minimalistisch met snelle lijnen maar waarbij het eindresultaat zeer gedetailleerd is. Martine maakt gebruik van haar dromen, emoties om verhalen te creëren, rijk van symbolen, mythes en legendes. Haar schilderwerk symboliseert vaak sterke feministische karakters binnen de verschillende culturen culturen, verschil in rijkdom, armoede, seksualiteit en vrijheid . Dit is in contrast met de 16e eeuwse schilderstijl, helemaal als ze dit mixed met de nieuwste mode trends van de grootste mode ontwerpers.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Aaf Brandt Corstius - Banaantje Aaf Brandt Corstius - Banaantje
€ 11,55
Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal
€ 11,55
Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd
€ 11,55
Tjibbe Veldkamp - De fabriek Tjibbe Veldkamp - De fabriek
€ 11,55
Kristien Hemmerechts - Vermiljoen Kristien Hemmerechts - Vermiljoen
€ 11,55
Hanneke Groenteman - Wolkenjacht Hanneke Groenteman - Wolkenjacht
€ 11,55
Sophie van der Stap - Orlando Sophie van der Stap - Orlando
€ 11,55
Kinderboeken Serie 1 Kinderboeken Serie 1
€ 29,55
Kinderboeken Serie 2 Kinderboeken Serie 2
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren