Martine Brand - De fabriek

Productnr.: MB 023 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

De kleine George kreeg een teddybeer van zijn vader. Het eerste wat hij vervolgens deed is een fabriek proberen te bouwen zodat hij zelf ook teddyberen kon maken. Tijdens het bouwen wilde hij toch liever een vuurwerkfabriek. Toen die af was bouwde hij een fabriek die de meisjes mooi zouden vinden. Ook dat lukte. De fabriek was succesvol en de meisjes vonden hem prachtig. Met een van die meisjes trouwde George. Samen kregen ze een zoon. George bouwde verder en de fabrieken werden groter en groter. De zoon van George werd zelf vader en noemde zijn zoon ook George. Op een dag besloot opa George om, speciaal voor zijn kleinzoon, eindelijk de teddyberen fabriek te bouwen waarvan hij als kind al droomde... De subtiele, sfeervolle portretjes en schetsen tegen een grijsbruine achtergrond van Martine Brand illustreren een prachtig verhaal voor alle leeftijden over het najagen van geluk. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Kinderboeken Serie 1 welke bestaat uit boeken van Aaf Brandt CorstiusSjoerd KuypersSophie van der Stap en Tjibbe Veldkamp.


Auteur: Tjibbe Veldkamp (1962).

Tjibbe Veldkamp schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Hij is zeer succesvol met zijn prentenboeken over Agent en Boef en won al drie Zilveren Griffels. Samen met Kees de Boer maakte hij Bert en Bart redden de wereld, het Kinderboekenweekgeschenk van 2011. Bij Van Goor verschenen de prentenboeken Tim op de tegels (met illustraties van Kees de Boer) en De coole cowboy (met illustraties van Wouter Tulp). Tjibbe Veldkamp woont in Groningen en heeft twee kinderen.

 

Illustrator: Martine Brand (1971).

Martine Brand, afgestudeerd aan de Fashion Academy and The art Academy, leerde Klassieke olieverf technieken (chiaroscuro) van haar grootmoeder, Loeki Kleijn, familie van de beroemde schilder Lodewijk Johannes Kleijn, student van Andreas Schelfhout. Haar klassieke olie schilderijen zijn gemaakt op houten panelen. Ze gebruikt de chiaroscuro licht techniek uit de 16e eeuw. Haar schetsen en ‘dry needles’ (een etstechniek)  zijn minimalistisch met snelle lijnen maar waarbij het eindresultaat zeer gedetailleerd is. Martine maakt gebruik van haar dromen, emoties om verhalen te creëren, rijk van symbolen, mythes en legendes. Haar schilderwerk symboliseert vaak sterke feministische karakters binnen de verschillende culturen culturen, verschil in rijkdom, armoede, seksualiteit en vrijheid . Dit is in contrast met de 16e eeuwse schilderstijl, helemaal als ze dit mixed met de nieuwste mode trends van de grootste mode ontwerpers.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal Marion van de Coolwijk - Beeld en Taal
€ 11,55
Philip Freriks - Kat van Kaboel Philip Freriks - Kat van Kaboel
€ 11,55
Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd Sjoerd Kuyper - De heks in je hoofd
€ 11,55
Tjibbe Veldkamp - De fabriek Tjibbe Veldkamp - De fabriek
€ 11,55
Sophie van der Stap - Orlando Sophie van der Stap - Orlando
€ 11,55
Aaf Brandt Corstius - Banaantje Aaf Brandt Corstius - Banaantje
€ 11,55
Stine Jensen - Echte vrienden Stine Jensen - Echte vrienden
€ 11,55
Kristien Hemmerechts - Vermiljoen Kristien Hemmerechts - Vermiljoen
€ 11,55
Kinderboeken Serie 1 Kinderboeken Serie 1
€ 29,55
Kinderboeken Serie 2 Kinderboeken Serie 2
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren