Multatuli Serie

Productnr.: MB 113


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

49,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave met een serie van acht in harmonicavorm gevouwen kunstboeken verpakt in twee luxe cassettes.

 

Samenvatting:

Multatuli was het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker (1820-1887) en hij was verreweg de beste schrijver van de negentiende eeuw. Alle literaire genres werden door hem beoefend en daarbij hoorde ook het schrijven van grafschriften. Hij was fel gebeten op de liberale politicus J.R. Thorbecke (1798-1872). Dat liet hij niet alleen tijdens diens leven weten, maar ook na diens dood toen hij maar liefst 107 grafschriften ‘namens’ Thorbecke schreef. Een uniek initiatief —nooit eerder en nooit later vertoond!

 

De grafschriften zijn destijds gepubliceerd in de vierde bundel van Multatuli’s Ideen. Of ze daarna ook allemaal in schrift zijn verschenen? Van de 107 grafschriften vind je voornamelijk selecties terug. In deze uitgave hebben we álle grafschriften van Multatuli bij de dood van Thorbecke opgenomen. De ene is nog cynischer en wraakzuchtiger dan de andere. En tegelijk: heel veel grafschriften zijn juist vanwege dat cynisme en die wraakzucht tot op de dag van vandaag buitengewoon geestig. NB Sommige grafschriften zijn voorzien van een + of een *. Deze verwijzen naar de Noten en Toelichtingen op het Inlegvel in de tweede cassette van deze Multatuli Serie.

 

Eduard Douwes Dekker (1820-1887).

Eduard Douwes Dekker maakte als schrijver en dichter onder het pseudoniem Multatuli faam. Met zijn boek Max Havelaar verwierf hij zelfs wereldfaam.

 

Vormgever: Deirdre Roovers (1957).

Deirdre Roovers is freelance vormgeefster. Zij was jarenlang werkzaam bij het Theater Instituut Nederland.

 

Samensteller: Bob Polak (1947).

Bob Polak is schrijver-publicist. Hij bedenkt MatchBoox en stelt ze samen.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
J.M.A. Biesheuvel Serie J.M.A. Biesheuvel Serie
€ 29,55
C. Buddingh' Serie C. Buddingh' Serie
€ 29,55
Vier grote schrijvers Serie Vier grote schrijvers Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: MatchBoox