Nelleke Noordervliet

Productnr.: MB 056


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

In deze Matchboox beschrijft de auteur haar bezoek aan het kasteel van George Sand, pseudoniem van de 19de eeuwse schrijfster Aurore Dudevant-Dupin. In het hart van Frankrijk lijkt de tijd stil te hebben gestaan in het charmante dorp Nohant, waar deze feministe avant la lettre een groot deel van haar leven heeft doorgebracht. Tal van invloedrijke Franse kunstenaars verbleven op haar uitnodiging enige tijd op het inmiddels beroemde landgoed. Noordervliet beschrijft treffend en tot in detail hoe de leefwereld van deze feministe avant la lettre er moet hebben uitgezien. Heden en verleden vermengen zich tenslotte in dit prachtige literaire exposé. Literair illustrator Elisa Pesapane schetste een serie portretten van zowel George Sand als Noordervliet zelf tegen de achtergrond van de tijdloze omgeving van het 18de eeuwse gebouw. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Elisa Pesapane Serie 1 welke bestaat uit een kwartet verhalen van Arnon GrunbergNelleke NoordervlietKader Abdolah en Louis Couperus, die zich alle in het buitenland afspelen.

 

Auteur: Nelleke Noordervliet (1945).

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen in 1987 als Tine of de dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als Het oog van de engel, De naam van de vader, Uit het paradijs, Pelican Bay, Snijpunten en Zonder noorden komt niemand thuis. Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en voor de Amstelhof. In 2012 verscheen de roman Vrij man, de geschiedenis van de 17e eeuwse Menno Molenaar, jurist, arts en dubbelspion. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay. Haar laatst verschenen roman is Aan het eind van de dag, dat volgens NRC next een 'uitstekende en bijzonder onderhoudende roman is geworden.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgeving: Thomas Gaarthuis (1979).

Thomas Gaarthuis werkzaam in de reclame- en grafische branche en drijvende kracht achter Tom in Vorm-  is Elisa Pesapane’s vaste advies- en samenwerkingspartner op grafisch gebied.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Arnon Grunberg Arnon Grunberg
Tara € 11,55
Kader Abdolah Kader Abdolah
En toen waren wij aan de beurt € 11,55
Louis Couperus Louis Couperus
De vuurvliegjes € 11,55
Hafid Bouazza Hafid Bouazza
Maqame XLI € 11,55
Hans Dorrestijn Hans Dorrestijn
De toekomst € 11,55
Pieter Steinz Pieter Steinz
Van muggen en mammoeten € 11,55
Vic van de Reijt Vic van de Reijt
De toekomst van Elsschot € 11,55
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
Serie die zich afspeelt in het buitenland € 29,95
Elisa Pesapane Serie 2 Elisa Pesapane Serie 2
Serie met een toekomstvisie € 29,95
Kunst in Bergen (N.-H.) Serie Kunst in Bergen (N.-H.) Serie
Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur en Fotografie in Bergen € 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader ook door deze categorieën: Verschenen kunstboeken, MatchBoox, Proza