Nop Maas Mulisch

6,95
Betaling en bezorging                                        


Harry Mulisch de revolutionair: Deze MatchBoox documenteert de antiautoritaire houding die de in Haarlem geboren ‘revolutionair’ en schoolverlater Harry Mulisch vanaf het begin van zijn leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, aanneemt. In  de jaren 60 groeit zijn politieke interesse en starten de daarmee verbonden activiteiten, zelfs op het gebied van toneel en opera. Zijn ‘linkse’ imago zal Mulisch nooit meer kwijtraken. Op 30 oktober 2010 sterft Harry Mulisch, inmiddels een ‘salonrevolutionair’, in zijn eigen bed.

 

Deze MatchBoox maakt deel uit van de Collectors Edition 'Vier grote schrijvers'. Nop Maas en Eric J. Coolen kropen onder de huid van Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch, Gerard Reve en Lodewijk Wiener en stipten in cruciale momenten uit hun levens aan, waardoor je in korte tijd de persoon achter het werk leert kennen. Na het lezen van deze vier ‘mini documentaires’ staan Reve, Hermans, Wiener en Mulisch ineens niet meer ver van je af maar pal naast je. 

 

Auteur: Nop Maas (1949) is een Nederlands literatuurhistoricus. Na zijn vertrek bij de universiteit wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, aanvankelijk vooral over negentiende-eeuwse auteurs. Vanaf de jaren negentig wijdde hij zich steeds meer aan modernere auteurs. Zo bezorgde hij diverse briefwisselingen van Gerard Reve, en bezorgde hij de eerste vijf delen van Reve's verzameld werk. Tevens schreef hij over diens broer Karel van het Reve (wiens verzameld werk hij mede bezorgt) en over Gerards voormalige echtgenote, de dichteres Hanny Michaelis. Hij bezorgde de briefwisselingen tussen Geert van Oorschot en Willem Frederik Hermans, tussen M. Vasalis en Van Oorschot en tussen Hermans en Reve. Zelf als bestuurslid betrokken bij het Nederlands Letterkundig Museum beschreef hij de historie en de beleidskeuzes daarvan in Werken voor de eeuwigheid. Later verscheen van Maas een driedelige biografie van Gerard Reve.

 

Illustrator: Eric J. Coolen (1965) is vaste illustrator van het Ampzing Genootschap. Veel van zijn werk is terug te vinden in kranten, weekbladen, tijdschriften en boeken. Hij is een groot bewonderaar van Edward Hopper, M.C. Escher, Carel Willink, Hergé en Joost Veerkamp. De invloeden van al deze kunstenaars zijn duidelijk in zijn werk aanwezig.

App

Blader door deze categorie: De Collectie