Pieter Steinz

Productnr.: MB 070


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

Pieter Steinz neemt ons in vogelvlucht mee in de sprookjesachtige wereld van het oeuvre van de Italiaanse schrijver en essayist Italo Calvino (1923 -1985 ). Hij vertelt over diens grote invloed op de moderne literatuur en zijn missie ‘om de zware wereld een nadenkende lichtheid te geven’. Van Muggen en Mammoeten is de laatste postume publicatie van Pieter Steinz. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Elisa Pesapane Serie 2 welke bestaat uit een kwartet verhalen van Hafid BouazzaHans DorrestijnVic van de Reijt en Pieter Steinz.

 

Pieter Steinz (1963-2016).

Pieter Steinz studeerde oude geschiedenis en Engelse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte meer dan twintig jaar als kunst- en boekenredacteur bij NRC Handelsblad en was sinds 2012 directeur van het Nederlands Letterenfonds, totdat hij terugtrad wegens zijn ziekte ALS. Hij publiceerde eerder de succesvolle naslagwerken Lezen etcetera. Gids voor de werelditeratuur, Lezen op locatie en Atlas van de wereldliteratuur. Voor zijn bestseller Made in Europe werd hij gelauwerd met een speciale vermelding van de Europese erfgoed-Helena Vaz da Silva Award als voorname pleitbezorger van bewustwording van het Europese culturele erfgoed. Van zijn hand verschenen verder Dracula heeft echt geleefd, Lezen met ALS en het Boekenweekessay 2015, Waanzin in de wereldliteratuur. 

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgever: Yolanda Huntelaar (1974).

Yolanda Huntelaar is Grafisch Ontwerper. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie was zij verantwoordelijk voor projecten variërend van websites en brochures tot omvangrijke boekproducties zoals ‘De Grote Van Gogh Atlas’ (2015), ‘Handig Literatuurboek’ (2016) en de revisie van de jeugdwoordenboeken van Van Dale (2016). Yolanda Huntelaar bedacht de vorm en componeerde ‘Leesbaar Amsterdam’ (2015) en ‘Leesbaar Bergen’ (2016).

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Hafid Bouazza Hafid Bouazza
Maqame XLI € 11,55
Hans Dorrestijn Hans Dorrestijn
De toekomst € 11,55
Vic van de Reijt Vic van de Reijt
De toekomst van Elsschot € 11,55
Arnon Grunberg Arnon Grunberg
Tara € 11,55
Kader Abdolah Kader Abdolah
En toen waren wij aan de beurt € 11,55
Louis Couperus Louis Couperus
De vuurvliegjes € 11,55
Nelleke Noordervliet Nelleke Noordervliet
Schrijver in Frankrijk € 11,55
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
Serie die zich afspeelt in het buitenland € 29,95
Elisa Pesapane Serie 2 Elisa Pesapane Serie 2
Serie met een toekomstvisie € 29,95
Kunst in Bergen (N.-H.) Serie Kunst in Bergen (N.-H.) Serie
Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur en Fotografie in Bergen € 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader ook door deze categorieën: Verschenen kunstboeken, MatchBoox, Oud goud