Solko Schalm - Ik wou dat ik twee burgers was

Productnr.: MB 011 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

In een gedicht doet de schrijver zijn beklag over de morele teloorgang van het inmiddels goddeloze en ontkerkte Nederland. Eeuwenlang bepaalde religie de behouden en calvinistische volksaard van ons land, maar gebeden en gemeenschapszin hebben plaats gemaakt voor tomeloos individualisme. Van schuld en boete naar platvloers hedonisme. Van psalmenzangers tot pillenslikkers en comazuipers. Wie of wat is er nodig om de problemen die onze grenzeloze vrijheid met zich meebrengen op te lossen? Prachtige, donker gekleurde aquarellen van Solko Schalm verbeelden Nederland vanaf de Gouden eeuw tot heden.

 

Auteur: Ramsey Nasr (1974).

Ramsey Nasr is een Nederlandse dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist en vertaler van deels Palestijnse komaf. Hij was de tweede stadsdichter van Antwerpen en was van januari 2009 tot januari 2013 Dichter des Vaderlands van Nederland; in deze functie vervulde Nasr ook het ambassadeurschap van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Nasr groeide op in Rotterdam, waar hij het Erasmiaans Gymnasium volgde. Hij doorliep daarna de toneelacademie Studio Herman Teirlinck en sloot zich vervolgens aan bij Het Zuidelijk Toneel. Na een korte toneelcarrière debuteerde hij in 2000 als dichter. Van 27 januari 2005 tot 26 januari 2006 vervulde hij de functie van stadsdichter van Antwerpen. Op 28 januari 2009 werd hij als opvolger van Driek van Wissen verkozen tot Dichter des Vaderlands. Nasr snijdt in zijn werk vaak maatschappelijke onderwerpen aan. Als Nederlander van Palestijnse afkomst spreekt hij zich bijvoorbeeld regelmatig uit over het Israélisch-Palestijnse conflict. In 2013 pakt hij zijn toneelcarrière weer op en sluit hij zich aan bij de Toneelgroep Amsterdam, gevraagd door Ivo van Hove, waar hij debuteert in het stuk Lange dagreis naar de nacht van Eugene O'Neill. In 2014 speelt hij bij dit gezelschap de rol van Howard Roark in The Fountainhead, naar de gelijknamige roman van Ayn Rand. Voor deze rol ontving hij in 2015 de Louis d'Or. In 2020 speelde Nasr in de door AVROTROS uitgebrachte dramaserie over de liefdesrelatie tussen Connie Palmen en Ischa Meijer, gebaseerd op Palmens roman I.M., de rol van Ischa Meijer. Voor zijn vertolking ontving hij een Gouden Kalf.

 

Illustrator: Solko Schalm (1972).

Solko Schalm vertrok na het voltooien van het Erasmiaans gymnasium in Rotterdam op 17 jarige leeftijd naar Parijs om daar te leren schilderen. Hij studeerde vier jaar in Parijs op de Académie Julian. Na een uitwisseling met de Rietveld Academy in Amsterdam studeerde hij in 1994 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Jules Deelder - Rotown Magic Jules Deelder - Rotown Magic
€ 11,55
Gerrit Komrij - Alles blijft Gerrit Komrij - Alles blijft
€ 11,55
Marion Pauw - 45 Marion Pauw - 45
€ 11,55
K. Schippers - Op een dag K. Schippers - Op een dag
€ 11,55
Joost Zwagerman - Die overvloed Joost Zwagerman - Die overvloed
€ 11,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren