Wendy Nieuwendijk - Ballade voor de Zeedijk

Productnr.: MB 030 B


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

11,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave van een in harmonicavorm gevouwen kunstboekje verpakt in een luxe geschenkdoos.

 

Samenvatting:

In een nostalgische en liefdevolle ballade blikt de auteur terug op de tijd dat de Amsterdamse Zeedijk nog niet ten prooi was gevallen aan gentrificatie. Ooit was dit kloppend hart van Chinatown een plek waar uitdagende jonge vrouwen en zeelieden in overvolle nachtkroegen op zoek waren naar een onenightstand. In de periode daarna viel de inmiddels beruchte Zeedijk ten prooi aan junkies, koffieshops en harddrugdealers. Op beide periodes blikt Kroonenberg weemoedig terug. Door de torenhoge huizenprijzen is er veel veranderd in Chinatown de laatste jaren, maar je kunt de Zeedijk wel een parelketting omdoen en een paar dure woorden leren: ze is en blijft een slet. Op zoek naar nachtelijk avontuur…

 

Auteur: Yvonne Kroonenberg (1950).

Yvonne Kroonenberg is schrijver en psycholoog. Kroonenburg begon in 1981 met het schrijven van columns voor kranten en tijdschriften zoals Margriet, Playboy, Het Vrije Volk en NRC Handelsblad. Sinds 1986 schrijft Kroonenberg boeken over alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen, en toont ze zich een voorvechtster van het feminisme. Een aantal bekende titels zijn Monogamie voor Beginners, Alles went behalve een vent, Het zit op de bank en het zapt, Kan ik hem nog ruilen en Volmaakte benen. Over familiebanden en ouders schreef zij de zeer succesvolle boeken De familiebluesen en Wees blij dat je ze nog hebt. 

 

Illustrator: Wendy Nieuwendijk.

Wendy Nieuwendijk werkt als kunstenaar bij Atelier de Schuur, een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Wendy tekent en schildert sinds 2004. Ze is erg gedreven en houdt ervan om een eigen interpretatie te geven van bestaande afbeeldingen en schilderijen. Voor MatchBoox heeft zij de sfeer van de Zeedijk door de jaren heen in beeld gebracht.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Anna Enquist - ALT Anna Enquist - ALT
€ 11,55
Henny Vrienten - Aardige jongens Henny Vrienten - Aardige jongens
€ 11,55
Paul facing 80 Paul facing 80
€ 11,55
Boudewijn de Groot - Lage Landen Boudewijn de Groot - Lage Landen
€ 11,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Illustratoren