MatchBoox in beeld

 

MatchBoox zijn in harmonicavorm gevouwen boeken in luciferdoosjes met teksten van gelauwerde auteurs en illustraties van gerenommeerde beeldend kunstenaars. Elke MatchBoox is een unieke uitgave, met de hand gemaakt en liefdevol samengesteld om een wereld van schoonheid te onthullen. Een wereld waar passie voor kunst en literatuur samenkomen. MatchBoox zijn leuk om te verzamelen maar nog leuker om cadeau te geven. Met een MatchBoox geeft u iemand niet zomaar een cadeau. U geeft een klein kunstwerkje cadeau. MatchBoox zijn de luxe bonbons onder de boeken. Daarom verpakken we onze boeken en series in stevige geschenkdozen en luxe cassettes. Alle vermelde prijzen zijn inclusief verzending. Zoekt u een origineel cadeau? Geef dan een MatchBoox cadeau - een geschenk dat blijvende indruk maakt.

 

 

 

Meest verkocht


 

Johan Cruijff Serie - Categorie Sport en spel

Duik in de unieke denkwereld van Johan Cruijff met vier prachtig geïllustreerde boeken vol bekende, vaak onnavolgbare en soms raadselachtige uitspraken van de legendarische voetballer en filosoof. Deze bijzondere collectie, geïllustreerd door de gerenommeerde tekenaar Dik Bruynesteyn, biedt een meeslepende reis door de unieke geest van Cruijff die zowel vermakelijk als inspirerend is.

 

Meer informatie

 


 

Annie M.G. Schmidt Serie - Categorie Katten

Stap binnen in de betoverende wereld van Annie M.G. Schmidt's poezenliedjes met vier prachtig geïllustreerde boeken vol charmante en hartverwarmende verhalen over poezen en katers. Deze bijzondere collectie, geïllustreerd door Peter van Hugten, brengt de tijdloze en geliefde liedjes van Annie M.G. Schmidt tot leven op een nieuwe en magische manier.

 

Meer informatie

 


 

The Fab Four Serie - Muziek en dans

Betreed de legendarische wereld van The Beatles met vier boeken waarin John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr ‒ van jong naar oud ‒ in beeld zijn gebracht overeenkomstig de leeftijd die zij bereikten. Deze bijzondere collectie, geïllustreerd door Eric J Coolen, biedt een unieke kijk op The Fab Four en is tegelijk een aangrijpend tijdsdocument van de bandleden van een van 's werelds meest invloedrijke muzikale popgroepen.

 

Meer informatie

 


 

Drs. P Serie - Categorie Light verse

Verlies uzelf in een wereld van taalkundige briljantie met vier meesterlijk geschreven pareltjes vol droge humor en understatements. Deze serie, geïllustreerd door Lies Kindt, biedt een uitnodigende en vermakelijke reis door de kunst van het woordspel met virtuoos geschreven taalgebruik die de lezer meeneemt op een avontuurlijke en vaak hilarische reis. Van speelse taalacrobatiek tot scherpzinnige satire, deze serie biedt een feest van taal en humor die elke lezer zal vermaken. 

 

Meer informatie

 


 

De Club van 27 Serie - Muziek en dans

Ontdek de fascinerende wereld van muzikale genieën met deze luxe cassette. De vier door Eric J Coolen geïllustreerde boeken geven een diepgaande en ontroerende blik op het leven van Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. Elk boek vertelt het unieke verhaal van hun vroege jaren en opkomst als jonge talenten tot hun tragische overlijden op de leeftijd van 27. Naast de vier boeken bevat deze serie een intrigerende quiz om uw kennis te testen over het leven en werk van de artiesten.

 

Meer informatie

 


 

J.M.A. Biesheuvel Serie - Categorie Oud goud

Treed binnen in de magische wereld van de iconische schrijver Maarten Biesheuvel met deze luxe cassette, bestaande uit vier door Herwolt van Doornen geïllustreerde boeken met het klassieke korte verhaal "Brommer op zee". Dit meesterwerk van de in juli 2020 overleden auteur is een tijdloos verhaal waarin Biesheuvel met zijn unieke vertelstijl en levendige personages de lezer weet te betoveren en te verwonderen. Zijn werk blijft een bron van inspiratie voor generaties lezers.

 

Meer informatie

 


 

Oorlogsserie - Categorie Oorlog

Beleef het historische landschap van de Tweede Wereldoorlog met vier prachtig geïllustreerde boeken die de belangrijkste literaire teksten over deze periode bevatten. Deze bijzondere collectie, geïllustreerd door Herwolt van Doornen, biedt een diepgaande en ontroerende inkijk in deze zwarte periode uit de menselijke geschiedenis.

 

Meer informatie

 


 

Ramses Shaffy Serie - Muziek en dans

Elk boek in deze luxe cassette presenteert een van de meest iconische liedteksten van een van de beste Nederlandse liedjesschrijvers, componisten en zangers van de tweede helft van de vorige eeuw, Shaffy's buitengewone talent om emoties te vangen in poëtische taal en betoverende melodieën heeft generaties geïnspireerd en ontroerd. Deze serie, geïllustreerd door Edith Brouwer, is een eerbetoon aan Ramses Shaffy's onschatbare bijdrage aan de Nederlandse muziekscene.

 

Meer informatie

 


 

J.C. Bloem Serie - Categorie Poëzie

Verdiep u in de poëzie van J.C. Bloem, een van de meest gerenommeerde Nederlandse dichters. Van melancholische bespiegelingen tot diepgaande observaties van het menselijk bestaan, zijn buitengewone talent om de essentie van het leven te vangen in poëtische taal heeft generaties geïnspireerd en ontroerd. Zijn literaire erfenis blijft harten veroveren en leeft voort in deze luxe cassette met twaalf van zijn meesterwerken. Een waardevolle aanvulling op elke poëziebibliotheek.

 

Meer informatie

 


 

Louis van Gaal Serie - Categorie Sport en spel

Ontdek de unieke wereld van Louis van Gaal door middel van zijn meest memorabele Nederlandse, Duitse en Engelse uitspraken, vastgelegd in vier prachtige boeken. Deze exclusieve verzameling, geïllustreerd door de befaamde tekenaar Dik Bruynesteyn, brengt de krachtige en vaak hilarische wijsheden van de legendarische voetbalcoach tot leven als nooit tevoren.

 

Meer informatie

 


 

Trijntje Fop Serie - Categorie Poëzie

Stap binnen in de betoverende wereld van Trijntje Fop! Deze luxe cassette bevat vier boeken met veertig gedichten uit de afdeling "Het Grote Beestenfeest" van "Lachen in een leeuw". Elk boek, prachtig geïllustreerd door Olivia Ettema, neemt u mee op een avontuurlijke reis door het dierenrijk, waar de nadruk ligt op de kleurrijke verbeelding en humor van de gedichten en hun tijdloze aantrekkingskracht voor jong en oud.

 

Meer informatie

 


 

Oranje Serie - Categorie Oranjehuis

Deze serie is een quiz over het Oranje Huis, gericht op het testen van kennis over de Nederlandse monarchie en koninklijke familie door middel van tientallen vragen over Wilhelmina en Hendrik, Juliana en Bernhard, Beatrix en Claus, en Willem-Alexander en Maxima. Het is duidelijk dat deze quiz is ontworpen om leuk en educatief te zijn voor het hele gezin, ongeacht leeftijd of politieke overtuiging, en biedt u de gelegenheid om uw kennis over de Nederlandse koninklijke geschiedenis te testen en uit te breiden. De juiste antwoorden staan op het Inlegvel. 

 

Meer informatie

 


 

Bekende schrijvers over Katten I​ - Categorie Katten

In deze serie komen kunst, literatuur en liefde voor katten samen. Aan de hand van een collage van Olivia Ettema met bijna 80 katten in allerlei vormen en houdingen koos Bob Polak even zo vele citaten over katten uit het werk van Nederlandstalige schrijvers en dichters. Allemaal kattenliefhebbers: van Multatuli tot Rudy Kousbroek, van W.F. Hermans tot Gerard Reve, van Mensje van Keulen tot Renate Rubinstein, van Arnon Grunberg tot de Directeur van De Poezenkrant. Dit betreft Serie I met veertig collage's en veertig citaten.

 

Meer informatie

 


 

Fantastische Vogels Serie - Categorie Wensboeken

Vier ansichtkaarten in boekvorm met fantasierijke vogeltekeningen van Regien Strategier en twee pagina's vrije ruimte om zelf in te vullen.

 

Meer informatie

 


 

Deborah Campert Serie

Betreed de wereld van bloemen en literatuur met een selectie uit Deborah's persoonlijke collectie bloemenfoto's, genomen tegen de achtergrond van het bloemenbehang in haar slaapkamer. Deborah nodigde Remco Campert, Jan Cremer, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman uit om bijpassende teksten te schrijven, waardoor deze serie een unieke combinatie van beeldende kunst en literatuur vormt. Een waardevolle toevoeging aan elke kunst- en boekenverzameling.

 

Meer informatie

 


 

Multatuli Serie - Categorie Ten afscheid

Ontdek de wereld van Multatuli met deze unieke uitgave van twee luxe cassettes met acht boeken, waarin alle (echt alle) grafschriften van Multatuli bij de dood van Thorbecke zijn verzameld. De ene is nog cynischer en wraakzuchtiger dan de andere. En tegelijk: heel veel grafschriften zijn juist vanwege dat cynisme en die wraakzucht tot op de dag van vandaag buitengewoon geestig. In totaal 107 grafschriften. Nooit eerder gedaan, zoiets, absoluut uniek, maar MatchBoox dééd het!

 

Meer informatie

 


 

Louis Gauthier Serie

Deze serie is niet alleen een viering van woorden, maar ook van vormgeving. Het is een eerbetoon aan de creativiteit en veelzijdigheid van de te jong overleden creatieve omnivoor Louis Gauthier. Vier boeken, vier gedichten. Gerrit Komrij's "Alles blijft" biedt troost en optimisme, een laatste eerbetoon aan het leven na zijn overlijden in 2012. Jules Deelder's "Rotown Magic" eert Rotterdam zonder vals sentiment, maar met een rauwe, dynamische energie. Charlotte Mutsaers' "Sodom Revisited" neemt ons mee op een associatieve reis naar een homoseksuele ervaring in de ondergaande zon. En ten slotte, Remco Campert's "Poes is dood" herdenkt liefdevol een overleden huisdier.

 

Meer informatie

 


 

Sam Drukker Serie

Verken de veelzijdigheid van het vrouwenleven met aandacht voor zowel de vreugdevolle momenten als de uitdagingen die gepaard gaan met elke levensfase. Van de onschuld van de jeugd tot de wijsheid van de ouderdom. Deze cassette bevat vier boeken, oogstrelend geïllustreerd door de getalenteerde kunstenaar Sam Drukker. De rijke tekstuele inhoud van Elle van Rijn, Tania Heimans, Marion Pauw en Susan Smit bieden een diepgaande en ontroerende inkijk in de verschillende emoties en ervaringen van de beschreven leeftijdsfasen.

Meer informatie

 


 

Vier grote schrijvers Serie - Categorie Oud goud

Duik in het leven en werk van vier belangrijke schrijvers uit de moderne Nederlandse literatuur met vier boeiende minidocumentaires. Nop Maas en Eric J. Coolen hebben in deze casette een uniek inzicht gegeven in het leven van Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch, Gerard Reve en Lodewijk Wiener, door cruciale momenten uit hun leven te belichten. Deze minidocumentaires bieden een beknopte maar diepgaande blik op de persoonlijkheden achter de legendarische werken. U leert de schrijvers kennen op een manier die u nog nooit eerder hebt ervaren en zult een nieuwe kijk hebben op de briljante geesten die het Nederlandse literaire landschap hebben gevormd.

 

Meer informatie

 


 

Alle series en losse boekjes in volgorde van verschijning

 

 

Ronald Giphart - MB 001 - Categorie Proza

Een teder relaas over een hartstochtelijke ontmoeting tussen twee geliefden met een memorabel vervolg.

Meer informatie


 

Sylvia Witteman - MB 002 - Categorie Koken voor beginners 

Wat zou Sylvia Witteman koken als de dochters van Barack Oboma bij haar zouden komen eten? Minestronesoep, met recept!

Meer informatie


 

Herman Pieter de Boer - MB 003 - Categorie Kort en goed

Is het mogelijk weerstand te bieden aan de bijzondere wijze waarop een bruid aan haar schoonvader wordt voorgesteld?

Meer informatie


 

Abdelkader Benali - MB 004 - Categorie Kort en goed

Het verlaten van het vakantiehuis in Marokko dat zal waken over de herinneringen uit de kindertijd en een eigen leven zal leiden in de winter.

Meer informatie


 

Bert Wagendorp - MB 005 - Categorie Sport en spel

Bert Wagendorp vermengt zijn droom om de fameuze Mont Ventoux te beklimmen met zijn eigen fietsrondje op de Westfriese Omringdijk.

Meer informatie


 

Christophe Vekeman - MB 006 - Categorie Kort en goed

In deze scherpe thriller stuurt het slachtoffer zijn boodschap -als een snel tikkende tijdbom- vanuit het hiernamaals.

Meer informatie


 

Wilfried de Jong - MB 007 - Categorie Ten afscheid

Raak en aangrijpend is de vraag of afscheid nemen van je moeder ook tevens het afsluiten van je jeugd is.

Meer informatie


 

Arthur Japin - MB 008 - Categorie Proza

In de Afrikaanse verteltraditie vertolkt Arthur Japin de diepere emotionele aard van een kleine jongen die weet dat hij een man moet worden.

Meer informatie


 

Anna Enquist - MB 009 - Categorie Muziek en dans

De gasten wachten op de nog bezige moeder in de keuken.

Meer informatie


 

Joke van Leeuwen - MB 010 - Categorie Kort en goed

Indringend en stil verlangen naar de aanwezigheid van een geliefde in huis.

Meer informatie


 

Ramsey Nasr - MB 011 - Categorie Poëzie

Nederland vol met onenigheid? Haar burgers hebben de kans om samen een  toekomst te bouwen waarin hun zielen er iets groots van gaan maken.

Meer informatie


 

Aaf Brandt Corstius - MB 012 - Categorie Voor de kleintjes

Schattige mijmeringen van een baby over zijn ouders die hem een banaan willen voeren. Gaga!

Meer informatie


 

Sophie van der Stap - MB 013 - Categorie Voor de kleintjes

Een klein kleutertje peinst over de vraag of hij van gedaante kan wisselen ondanks het feit dat hij twee voornamen draagt.

Meer informatie


 

K. Schippers - MB 014 - Categorie Poëzie

Twintig korte gevoelige gedichten over uiteenlopende onderwerpen.

Meer informatie


 

Leo Vroman - MB 015 - Categorie Kort en goed

Voor mensen met een levensvisie en liefhebbers van de natuur. Prachtige illustraties door Leo Vroman zelf.

Meer informatie


 

Philip Freriks - MB 016 - Categorie Katten

Gelaagd verhaal over een kat die, zelfs onder de meest tragische omstandigheden in een oorlogsgebied, trouw blijft aan zijn natuur.

Meer informatie


 

Peter Zilahy - MB 017 - Categorie Proza

Het ‘Good News' tussen al het 'Bad News'. Er was, is en zal hoop blijven voor de bewoners van onze planeet. Engelse tekst.

Meer informatie


 

Herman Brusselmans - MB 018 - Categorie Proza

De overpeinzingen van een getourmenteerde man over de wisselvalligheid van zijn gevoelens jegens zijn echtgenote.

Meer informatie


 

Jan Mulder - MB 019 - Categorie Proza

Een aandoenlijk gesprek op het boekenbal tussen de auteur en Harry Mulisch over de onvoorwaardelijke liefde tussen mensen en hun huisdier.

Meer informatie


 

Peter de Wit - MB 020 Categorie Strips

Dr. Sigmund biedt opnieuw psychologisch soelaas op onverwachte wijze.

Meer informatie


 

Arnon Grunberg - MB 021 - Categorie Proza

Een krachtige vertelling over de welgestelden versus de gastarbeiders, met Grunbergiaans cynisch open einde.

Meer informatie

 


 

Volkskrant Serie 1 - MB 022

Volkskrantauteurs Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bert Wagendorp en Sylvia Witteman in een luxe cassette met inlegvel.

Meer informatie


 

Tjibbe Veldkamp - MB 023 - Categorie Voor de kleintjes

Kinderboekje over de cyclussen van het leven, als een vat vol herhalingen.

Meer informatie


 

Ted van Lieshout - MB 024 - Categorie Kort en goed

De betovering en de omgang met het woordje liefde.

Meer informatie


 

Hanna Bervoets - MB 025 - Categorie Proza

Hoe voelt het om een eerste indruk te moeten maken op iemand die je al heel je leven kent?

Meer informatie


 

Marion van de Coolwijk - MB 026 - Categorie Voor de kleintjes

Kinderboekje met een amusant verhaal waar Beeld en Taal een personage vormen.

Meer informatie


 

Sjoerd Kuyper - MB 027 - Categorie Voor de kleintjes

Waar en in welke gedaante een heks schuilt, als toegift een geheim woord.

Meer informatie


 

Kinderboeken Serie 1 - MB 028 - Categorie Voor de kleintjes

De leukste kinderboeken zitten in een luciferdoosje. Leuk om samen te lezen want lezen is nog altijd supercool!

Meer informatie


 

Daphne Deckers - MB 029 - Categorie Sex en erotiek

Grappige bespiegeling over fantasieën van mannen en vrouwen, met conclusie van Andy Warhol.

Meer informatie


 

Yvonne Kroonenberg - MB 030 - Categorie Muziek en dans

De beruchte Zeedijk en haar vele gedaantes zijn stoutmoedig, nostalgisch, vrolijk en liefdevol bezongen door de auteur.

Meer informatie


 

Kristien Hemmerechts - MB 031 - Categorie Voor de kleintjes

Voor haar feest gaat een jolige moeder shoppen met haar 3 geduldige kinderen, wat kan er dan gebeuren?

Meer informatie


 

Volkskrant Serie 2 - MB 032

Volkskrantauteurs Hanna Bervoets, Arnon Grunberg, Jan Mulder en Peter de Wit in een luxe cassette.

Meer informatie


 

Cees Nooteboom - MB 033 - Categorie Proza

Zorg en schuldgevoel van een volwassen kind voor zijn dementerende doch vrolijke moeder.

Meer informatie


 

Henny Vrienten - MB 034 - Categorie Muziek en dans

Frank Boeijen, Hofstede en Vrienten over hun rauwe jeugdjaren in Tilburg.

Meer informatie


 

Marion Bloem - MB 035 - Categorie Proza

Het toppunt van vrouwelijkheid: koketteren tot kunst verheffen in dagelijkse beslommeringen.

Meer informatie


 

Stine Jensen - MB 036 - Categorie Voor de kleintjes

Een verhaal over hedendaagse eenzaamheid en de rol die de sociale media daarin speelt.

Meer informatie


 

André Kuipers - MB 037 - Categorie Science fiction

Een slim geconstrueerd science fiction verhaal met een verrassende ontknoping bedacht door onze eigen astronaut.

Meer informatie


 

Remco Campert - MB 038 - Categorie Katten

Ode met liefde geschreven voor het gezelschapsdier van de auteur.

Meer informatie


 

Charlotte Mutsaers - MB 039 - Categorie Sex en erotiek

Mannelijk klokkenspel en hedonisme verheven tot kunst.

Meer informatie


 

J.A. Deelder - MB 040 Categorie Poëzie

Treffende hommage aan Rotterdam van de hand van zijn beroemde eigenzinnige nachtburgemeester.

Meer informatie


 

Gerrit Komrij - MB 041 Categorie Poëzie

Wie schrijft en liefde geeft blijft is de boodschap van de auteur.

Meer informatie


 

Louis Gauthier Serie - MB 042

Vier gelauwerde auteurs, vier prachtige teksten. In deze bijzondere serie staat, evenzeer als het woord, de vormgeving centraal.

Meer informatie


 

Nop Maas - MB 043 - Categorie Oud goud

Reve en de dood is een toegankelijke documentaire over de vorming en levensloop van één van de grote 4 in de Nederlandse literatuur.

Meer informatie


 

Boudewijn de Groot - MB 044 - Categorie Muziek en dans

Tijdens alle levenscycli, in voor- en tegenspoed, tijdens kalmte en storm blijft de vaderlandsliefde van De Groot overeind.

Meer informatie


 

Elle van Rijn - MB 045 - Categorie Proza

De gedachten en gevoelens van een meisje op 5 jarige leeftijd.

Meer informatie


 

Tania Heimans - MB 046 - Categorie Proza

De gedachten en gevoelens van een vrouw op 17 jarige leeftijd.

Meer informatie


 

Marion Pauw - MB 047 Categorie Poëzie

De gedachten en gevoelens van een vrouw op 45 jarige leeftijd.

Meer informatie


 

Susan Smit - MB 048 - Categorie Proza

De gedachten en gevoelens van een vrouw op 86 jarige leeftijd.

Meer informatie


 

Sam Drukker Serie - MB 049

De vier auteurs kozen elk een leeftijd, uit de verschillende periode's van een vrouwenleven, waar ze zich door geïnspireerd voelden.

Meer informatie


 

Remco Campert - MB 050 - Categorie Sex en erotiek

Zoek en gij zult vinden. Echte liefde tot stand komend op een hotelkamer.

Meer informatie


 

Adriaan van Dis - MB 051 - Categorie Ten afscheid

Vertederende hommage aan de moeder van de auteur.

Meer informatie


 

Jan Cremer - MB 052 - Categorie Proza

Een buitenlandse moeder geeft haar unieke landskleur door aan haar schilderende zoon.

Meer informatie


 

Joost Zwagerman - MB 053 - Categorie Poëzie

Zachte melancholie over de winterse dagen van het leven.

Meer informatie


 

Deborah Campert Serie - MB 054

Deborah maakte een selectie uit haar verzameling bloemenfoto's tegen de achtergrond van het bloemenbehang in haar slaapkamer.

Meer informatie


 

Annemarie Oster - MB 055 - Categorie Proza

Deze liefde blijft overeind in tijden van glorie en neergang.

Meer informatie


 

Nelleke Noordervliet - MB 056 - Categorie Proza

In de sporen van schrijfster George Sand, zijn heden en verleden voelbaar aanwezig in de romantische Franse Limousinstreek.

Meer informatie


 

Arnon Grunberg - MB 057 - Categorie Proza

Een verhaal over een politiek activiste en al haar omzwervingen, haar liefdes, haar familie, haar huis in Gent, en haar kinderwens.

Meer informatie


 

Kader Abdolah - MB 058 - Categorie Proza

Perzische magie, een Iraanse familie-geschiedenis. Over vluchten, opnieuw beginnen en het doorgeven en voortleven van familietalent.

Meer informatie


 

Louis Couperus - MB 059 - Categorie Oud goud

Poëtische vertelling gesitueerd in het 19e eeuws paradijselijke Japan.

Meer informatie


 

 

Elisa Pesapane Serie 1 - MB 060

Vier verhalen die zich in het buitenland afspelen waarbij de schrijvers als verteller, toeschouwer en figurant meelopen in hun eigen verhaal.

Meer informatie


 

Nop Maas - MB 061 - Categorie Oud goud

Harry Mulisch de revolutionair is een heldere en boeiende biografie over één van de grootste schrijvers van de naoorlogse literatuur.

Meer informatie


 

Nop Maas - MB 062 - Categorie Oud goud

W.F. Hermans en het zelfmedelijden geeft de gevoelens en gedachtes van deze schrijver weer tijdens zijn jeugd, volwassenheid en literaire carrière.

Meer informatie


 

Nop Maas - MB 063 - Categorie Proza

Wiener en het Koningswater gaat over de relatie van beroemde schrijvers met hun grote inspiratiebron alcohol.

Meer informatie


 

Vier grote schrijvers Serie - MB 064 - Categorie Oud goud

Vier minidocumentaires over vier belangrijke schrijvers uit de moderne Nederlandse literatuur. Beschreven door Nop Maas.

Meer informatie


 

FoodBox Serie - MB 065 - Categorie Koken voor beginners 

In deze vier kookboekjes, speciaal voor studenten, staan de populairste recepten van Studentenvoer.

Meer informatie


 

Hanneke Groenteman - MB 066 - Categorie Voor de kleintjes

Kleine Rifka speelt vredig met haar oma in de tuin. Tijdens haar zoektocht naar poes Pipo beleeft ze een wonderlijke reis.

Meer informatie


 

Kinderboeken Serie 2 - MB 067 - Categorie Voor de kleintjes

De leukste kinderboeken zitten in een luciferdoosje. Leuk om samen te lezen want lezen is nog altijd supercool!

Meer informatie


 

Marieke Lucas Rijneveld - MB 068 - Categorie Honden

De verdriethond staat in dienst van een vrouw die ondanks haar tomeloze vermoeidheid en angsten probeert om zich aan te passen aan haar omgeving.

Meer informatie



Kunst in Bergen Serie - MB 069 - Categorie Kunst en vliegwerk

Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur en Fotografie in het mooie Bergen. Inclusief plattegrond van het kunstenaarsdorp.

Meer informatie


 

Pieter Steinz - MB 070 - Categorie Oud goud

Pieter Steinz neemt ons in vogelvlucht mee in de sprookjesachtige wereld van het oeuvre van de Italiaanse schrijver en essayist Italo Calvino.

Meer informatie


 

Vic van de Reijt - MB 071 - Categorie Oud goud

De auteur maakt de lezer deelgenoot van het leven en werk van de Vlaamse dichter en romanschrijver Willem Elsschot.

Meer informatie


 

Hans Dorrestijn - MB 072 - Categorie Proza

Het verleden is erg, maar de toekomst nog veel erger.

Meer informatie


 

Hafid Bouazza - MB 073 - Categorie Ten afscheid

Een vader geeft zijn jongvolwassen zoon op liefdevolle wijze advies vanaf zijn sterfbed over de grilligheid van het leven.

Meer informatie


 

Elisa Pesapane Serie 2 - MB 074

Verhalen met een advies, een toekomstvisie, soms een wens, of een bespiegeling van het oeuvre van de betreffende auteur.

Meer informatie


 

Stef Bos - MB 075 - Categorie Ten afscheid

Zanger en liedschrijver Stef Bos neemt u mee op de laatste treinreis van Antoon Coolen.

Meer informatie


 

Drs. P - MB 076 - Categorie Light verse

Hoe bedriegend goed fatsoen is en kan leiden tot bloederige taferelen. Gezien door een humoristische bril.

Meer informatie


 

Drs. P - MB 077 - Categorie Light verse

“Ajo, ajo, ajo”. Ook dromend naast een pruttende samowaar kan reizen naar Omsk stalen zenuwen eisen, evenals de broodnodige opofferingen.

Meer informatie


 

Drs. P - MB 078 - Categorie Light verse

Alles wat er te weten valt over de zede en gewoontes in deze regio wordt blootgesteld door de auteur die het 'uit allereerste bron vernam.'

Meer informatie


 

Drs. P - MB 079 - Categorie Light verse

Heen en weer deinen, varend of in gedachte: 'soms met een zucht van weemoed, dan weer met een holle lach.'

Meer informatie


 

Drs. P Serie - MB 080 - Categorie Light verse

Vier virtuoos geschreven taalkundige pareltjes vol droge humor en understatements.

Meer informatie


 

C. Buddingh' - MB 081 - Categorie Oud goud

A, B, G, M, O(h) en T! … erotiek in de vorm van een limerick.

Meer informatie


 

C. Buddingh' - MB 082 - Categorie Oud goud

Grappige mijmeringen over de haard in huis. ‘Wie kan uitgaan en toch thuis blijven?’

Meer informatie


 

C. Buddingh' - MB 083 - Categorie Oud goud

De belevenissen van een echtpaar op hun levenspad. Opvliegend versus neergeslagen zijn.

Meer informatie


 

C. Buddingh' - MB 084 - Categorie Oud goud

Door zwarte humor getinte pedagogische les voor ouders.

Meer informatie


 

C. Buddingh' Serie - MB 085 - Categorie Oud goud

Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Kees Buddingh’ selecteerde zijn biograaf Wim Huijser een viertal teksten.

Meer informatie


 

Mensje van Keulen en Bob Polak - MB 086 - Categorie Proza

Tekst met tien portretschilderijen van oud Propria Cures redacteuren door Dirk Wiarda.

Meer informatie


 

Fokke en Sukke - MB 087 - Categorie Strips

Een luciferboek vol met cartoons van Fokke & Sukke.

Meer informatie


 

Henk Spaan - MB 088 - Categorie Sport en spel

Tien voetbal gedichten over evenzovele oud Propria Cures redacteuren.

Meer informatie


 

Lévi Weemoedt - MB 089 - Categorie Light verse

Vier gedichten waar de zwartgalligheid en het cynisme enthousiast vanaf druipen.

Meer informatie


 

Propria Cures Serie -MB 090

Uitgave bij het 130-jarige bestaan van het Amsterdams Studentenweekblad Propria Cures.

Meer informatie


 

Annie M.G. Schmidt - MB 091 - Categorie Katten

Franse woorden kun je zingend leren. “Voulez-vous” dat blijmoedig doen? Rijmpjes bieden houvast en slaan op een reizende kat met goed fatsoen.

Meer informatie


 

Annie M.G. Schmidt - MB 092 - Categorie Katten

Daar heeft een wijze kat antwoord op bijna alle vragen. Dat dit wonder der natuur niet alles weet brengt haar dichter bij ons mensen.

Meer informatie


 

Annie M.G. Schmidt - MB 093 - Categorie Katten

Zoveel poezen tegenover één piepende muis. Al is het een pientere, de spanningen houden je in de greep tot het verrassende einde.

Meer informatie


 

Annie M.G. Schmidt - MB 094 - Categorie Katten

Een dief met een gestreepte vacht, die hoort in het gevang. Hoe deze gewiekste kat aan dat lot ontsnapt wordt je gaandeweg onthuld.

Meer informatie


 

Annie M.G. Schmidt Serie - MB 095 - Categorie Katten

De beste liedjes van Annie M.G. Schmidt over poezen en katers zijn gebundeld in Poes, poes, poes. Daarvan kozen wij er vier uit.

Meer informatie


 

J.M.A. Biesheuvel - MB 096 - Categorie Oud goud

Het vermaarde verhaal ‘Brommer op zee’ is nu verdeeld over vier boeken in de J.M.A. Biesheuvel serie, waarvan dit het eerste is.

Meer informatie


 

J.M.A. Biesheuvel Serie - MB 097 - Categorie Oud goud

‘Brommer op zee’ is een klassiek kort verhaal van de in juli 2020 overleden schrijver Maarten Biesheuvel.

Meer informatie


 

Tommy Wieringa - MB 098 - Categorie Proza

Een verhaal over de dood en het leven dat daardoor in stand gehouden wordt.

Meer informatie


 

Johan Cruijff - MB 099 - Categorie Sport en spel

Het eerste boekje uit de Johan Cruijff serie waarin gezond verstand en humor gepaard gaan in de legendarische uitspraken van de ‘Verlosser’.

Meer informatie


 

Johan Cruijff - MB 100 - Categorie Sport en spel

Het tweede boekje uit de Johan Cruijff serie waarin gezond verstand en humor gepaard gaan in de legendarische uitspraken van de ‘Verlosser’.

Meer informatie


 

Johan Cruijff - MB 101 - Categorie Sport en spel

Het derde boekje uit de Johan Cruijff serie waarin gezond verstand en humor gepaard gaan in de legendarische uitspraken van de ‘Verlosser’.

Meer informatie


 

Johan Cruijff - MB 102 - Categorie Sport en spel

Het vierde boekje uit de Johan Cruijff serie waarin gezond verstand en humor gepaard gaan in de legendarische uitspraken van de ‘Verlosser’.

Meer informatie


 

Johan Cruijff Serie - MB 103 - Categorie Sport en spel

Serie met bekende, vaak onnavolgbare en soms zelfs raadselachtige uitspraken van Johan Cruijff.

Meer informatie


 

Remco Campert - MB 104 - Categorie Oorlog

Verzet. Een dilemma over het beginsel daarvan wegens diens ongrijpbare verschijnselen.

Meer informatie


 

Jan Campert - MB 105 - Categorie Oorlog

Oprecht en trouw strijden wanneer de landsvrijheid in gevaar is. Maar hoe blijf je mans na het verlies van je maten?

Meer informatie


 

Marga Minco - MB 106 - Categorie Oorlog

Een gewone straat waar alles wat gewoon en vertrouwd was verandert in een onbevattelijke chaos in oorlogstijd.

Meer informatie


 

Leo Vroman - MB 107 - Categorie Oorlog

De oorlog is eensklaps verdwenen, verhalen erover blijven. Ze worden levendig gehouden door ze te herhalen en er samen over te treuren in vredestijd.

Meer informatie


 

Oorlogsserie - MB 108 - Categorie Oorlog

Serie van vier kunstboeken met de belangrijkste literaire teksten over de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie


 

Bies van Ede - MB 109 - Categorie Sport en spel

Voor iedereen die van Formule 1 houdt.

Meer informatie


 

Paul McCartney - MB 110 - Categorie Muziek en dans

Vijftien prachtige portrettekeningen van Paul McCartney. Van jong naar oud, voor alle Paul McCartney fans.

Meer informatie


 

Liefde van Toen Serie - MB 111 - Categegorie Wensboeken

Hoe kom je in contact met je prille liefde of met je geheime minnaar? De mooiste van de mooiste contactadvertenties uit de periode 1840-1940.

Meer informatie


 

Fantastische Vogels Serie - MB 112 - Categegorie Wensboeken

De fantasierijke vogeltekeningen van Regien Strategier in vier wensboeken.

Meer informatie


 

Multatuli Serie - MB 113 - Categorie Ten afscheid

Twee cassettes met álle grafschriften van Multatuli bij de dood van Thorbecke.

Meer informatie


 

Ramses Shaffy - MB 114 - Categorie Muziek en dans

Sammy

Meer informatie


 

Ramses Shaffy - MB 115 - Categorie Muziek en dans

Het is stil in Amsterdam

Meer informatie


 

Ramses Shaffy - MB 116 - Categorie Muziek en dans

We zullen doorgaan

Meer informatie


 

Ramses Shaffy - MB 117 - Categorie Muziek en dans

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en... 

Meer informatie


 

Ramses Shaffy Serie - MB 118 - Categorie Muziek en dans

De vier beroemdste liedteksten van een van de beste Nederlandse liedjesschrijvers, componisten en zangers van de tweede helft van de vorige eeuw.

Meer informatie


 

Facing John - MB 119 - Categorie Muziek en dans

Tekeningen van John Lennon van jong naar oud

Meer informatie


 

Facing Paul - MB 120 - Categorie Muziek en dans

Tekeningen van Paul McCartney van jong naar oud

Meer informatie


 

Facing George - MB 121 - Categorie Muziek en dans

Tekeningen van George Harrison van jong naar oud

Meer informatie


 

Facing Ringo - MB 122 - Categorie Muziek en dans

Tekeningen van Ringo Starr van jong naar oud

Meer informatie


 

The Fab Four Serie - MB 123 - Categorie Muziek en dans

The Beatles ‒ van jong naar oud ‒ in beeld gebracht overeenkomstig de leeftijd die zij bereikten. 

Meer informatie


 

Louis van Gaal - MB 124 - Categorie Sport en spel

Verzameld werk met gedichten van Louis van Gaal waarvoor hij -- vreemd genoeg -- nog altijd geen enkele literaire prijs van enige statuur mocht ontvangen.

 

Louis_van_Gaal_Verzameld_werk


 

Louis van Gaal - MB 125 - Categorie Sport en spel

Ben ik nu degene die zo slim is. Het eerste boekje uit de Louis van Gaal serie met bijzondere uitspraken

 

Louis_van_Gaal_Ben_ik_nou_zo_slim


 

Louis van Gaal - MB 126 - Categorie Sport en spel

De weg naar succes is altijd onder constructie. Het tweede boekje uit de Louis van Gaal serie met bijzondere uitspraken

 

Louis_van_Gaal_De_weg_naar_succes_is_altijd_onder_constructie


 

Louis van Gaal - MB 127 - Categorie Sport en spel

That's Another cook. Het derde boekje uit de Louis van Gaal serie met bijzondere uitspraken

 

Louis_van_Gaal_Thats_another_cook


 

Louis van Gaal - MB 128 - Categorie Sport en spel

Der Tod oder die Gladiolen. Het vierde boekje uit de Louis van Gaal serie met bijzondere uitspraken.

Louis_van_Gaal_Der_Tod_oder_die_Gladiolen


 

Louis van Gaal Serie - MB 129 - Categorie Sport en spel

Cassette met vier boeken vol bijzondere uitspraken van Louis van Gaal, geïllustreerd door Dik Bruynesteyn.

 

Louis_van_Gaal_Serie


Lichamelijke Oefening Serie - MB 130  - Categorie Sex en erotiek

Serie met een cursus die u vele tientallen oefeningen biedt om de ‘oudste beweging der wereld’ goed in de vingers te krijgen. 

 

Meer informatie


 

Exclusieve Ezels Serie - MB 131 - Categorie Dieren

Mensje van Keulen en Iris Le Rütte maakten deze vier voorbeeldige boekjes met elke keer een ezel in de hoofdrol

 

Meer informatie



Oranje Serie - MB 132 - Categorie Oranjehuis

Test uw kennis aan de hand van enkele tientallen vragen over Wilhelmina en Hendrik, Juliana en Bernhard, Beatrix en Claus, en Willem-Alexander en Maxima.

 

Oranje Serie


Bekende schrijvers over katten I - MB 133 - Categorie Katten

Serie I met veertig colleage's en evenveel citaten over katten uit het werk van Nederlandstalige schrijvers en dichters.

 

Katten Serie 1


Bekende schrijvers over katten II - MB 134 - Categorie Katten

Serie II met veertig collage;s en evenveel citaten over katten uit het werk van Nederlandstalige schrijvers en dichters.

 

Katten Serie 2


J.C. Bloem Serie - MB 135 - Categorie Poëzie

Serie van vier boeken met de twaalf allerbeste gedichten van J.C. Bloem.

 

J.C. Bloem Serie


J.C. Bloem - MB 136 - Categorie Poëzie

Het eerste boekje van de J.C. Bloem Serie

 

J.C. Bloem


Trijntje Fop Serie - MB 137 - Categorie Poëzie

Veertig gedichten uit de afdeling ‘Het Grote Beestenfeest’ van Lachen in een leeuw.

 

Meer informatie


Trijntje Fop op een aal - MB 138 - Categorie Poëzie

Tien gedichten uit de afdeling ‘Het Grote Beestenfeest’ van Lachen in een leeuw.

 

Meer informatie


Trijntje Fop op een grasmus - MB 139 - Categorie Poëzie

Tien gedichten uit de afdeling ‘Het Grote Beestenfeest’ van Lachen in een leeuw.

 

Meer informatie


Trijntje Fop op een made - MB 140 - Categorie Poëzie

Tien gedichten uit de afdeling ‘Het Grote Beestenfeest’ van Lachen in een leeuw.

 

Meer informatie


Trijntje Fop op twee slakken - MB 141 - Categorie Poëzie

Tien gedichten uit de afdeling ‘Het Grote Beestenfeest’ van Lachen in een leeuw.

 

Meer informatie


Beroemde Clowns Serie - MB 142 - Categorie Toneel en theater

Veertig clowns in schitterende aquarellen in beeld gebracht door Don Englander. Inclusief achtergrondinformatie over de clowns en een quiz.

 

Meer informatie


Facing Amy Winehouse - MB 143 Categorie Muziek en dans

Het eerste boekje van de Club van 27 Serie met een biografie en tekeningen van Amy Winehouse van jong naar 27.

 

Meer informatie


Facing Jimi Hendrix - MB 144 Categorie Muziek en dans

Het tweede boekje van de Club van 27 Serie met een biografie en tekeningen van Jimi Hendrix van jong naar 27.

 

Meer informatie


Facing Janis Joplin - MB 145 Categorie Muziek en dans

Het derde boekje van de Club van 27 Serie met een biografie en tekeningen van Janis Joplin van jong naar 27.

 

Meer informatie


Facing Jim Morrison - MB 146 Categorie Muziek en dans

Het vierde boekje van de Club van 27 Serie met een biografie en tekeningen van Jim Morrison van jong naar 27.

 

Meer informatie


De Club van 27 Serie - MB 147 Categorie Muziek en dans

Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison van jong naar 27 in beeld gebracht door Eric J Coolen. Inclusief een biografie én een quiz.

 

De Club van 27 Serie


 

 

 

 

Klassieke weergave