Marion Bloem

6,95
Bestelinformatie
 
Schermafbeelding_2022-06-12_om_16.38.54
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Een jonge vrouw besluit om niet langer te huilen vanwege een verbroken relatie. Ze gaat de straat op in haar nieuwe jurk en loopt richting haar auto. Dezelfde auto die een grote rol in haar seksleven blijkt te spelen. Een man op een fiets nadert haar. Uit zijn blik blijkt al direct dat hij haar begeert. Ze kijkt terug... 

 

Marion Bloem heeft als een van de weinige Matchboox schrijvers haar eigen bijdrage vormgegeven. Vlekkerige tekeningen en kleurschakeringen schetsen een beeld van een aantrekkelijke, maar getroebleerde jonge vrouw. De tekst is met een kroontjespen opgetekend. Vlekken en doorhalingen versterken het beeld van de verhaallijn. 

 

Auteur en illustrator: Marion Bloem (1952) is een Nederlands schrijfster, beeldend kunstenaar en filmmaakster. Ze brak door bij het grote publiek met haar literair debuut 'Geen gewoon Indisch meisje'. Bloem maakte een aantal korte speelfilms. De 'Tovenaarsleerling' ontving de Cinekid Award en diverse nominaties. Haar documentaire 'Het land van mijn ouders' stond maandenlang op de toptienlijst van bioscoopfilms. Bloem maakte televisieprogramma's waaronder 'Screentest' en samen met haar man Ivan Wolffers (scenario) regisseerde ze voor de VPRO 'Cursus voor beginners in de liefde'. In 2007 begon Bloem met de productie van haar eerste bioscoopfilm 'Ver van familie', gebaseerd op haar gelijknamige roman. Ze exposeert haar schilderijen regelmatig in Nederland en België. 

 

App

Blader door deze categorie: Snelle bestellijst