Hans Dorrestijn

6,95
Bestelinformatie
 
Schermafbeelding_2022-06-12_om_16.38.54
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


De toekomst - Het verleden is erg, maar de toekomst is nog veel erger. In dit korte verhaal vertelt Hans Dorrestijn over de ontwikkeling van onze zogeheten ‘beschaving’ - van hygiëne tot onze omgang met dieren. Welke eindigt in een schrikbeeld over het onderwijs in de toekomst, waarin wij kennis op een steeds pijnlijker wijze en in hapklare brokken krijgen opgedrongen. 

 

Hans Dorrestijn (1940) is cabaretier en schrijver van verhalen, liedteksten en poëzie. Daarnaast heeft hij zich ontpopt tot Nederlands bekendste vogelaar. In 2003 ontving hij een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Ter ere van zijn 75e verjaardag in 2015 verscheen Zelfs Christus aan het kruis had het beter dan ik thuis, een bundeling van zijn beste stukken over zijn leven en lijden. Datzelfde jaar werd hem de Tollensprijs, ‘de oudste literaire prijs van Nederland’, toegekend. Hij beoefent op onnavolgbare wijze alle genres van de literatuur: het lied, het gedicht, proza, kinderliteratuur en het essay. Het persoonlijke wordt door Dorrestijn op een bijna slinkse manier algemeen gemaakt. Het theatrale blijft altijd intiem bij hem.

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Haar vrije werk, wat merendeels bestaat uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel – van series klein werk tot anderhalf meter hoge triptieken- wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse museale-, privé- en bedrijvencollecties. Daarnaast is zij actief als portretschilder en -tekenaar, literair illustrator en ontwikkelt culturele trajecten en workshops voor het onderwijs, particulieren, musea en het bedrijfsleven. Het werk van Elisa Pesapane is nauw verbonden met literatuur; tot haar leermeesters rekent zij evenveel schrijvers als schilders. Van alles wat haar inspireert maakt zij een personage, attribuut of setting. Alles heeft zijn plek en functie als onderdeel van het grotere geheel. Het zijn als het ware korte tragikomische toneelstukken geschreven met olieverf of potlood. Het portret is de rode draad in haar werk. 

 

Vormgever: Yolanda Huntelaar (1974) is Grafisch Ontwerper. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie was zij verantwoordelijk voor projecten variërend van websites en brochures tot omvangrijke boekproducties zoals ‘De Grote Van Gogh Atlas’ (2015), ‘Handig Literatuurboek’ (2016) en de revisie van de jeugdwoordenboeken van Van Dale (2016). Yolanda Huntelaar bedacht de vorm en componeerde ‘Leesbaar Amsterdam’ (2015) en ‘Leesbaar Bergen’ (2016). ​

 

De toekomst Tara maakt onderdeel uit van de ‘Elisa Pesapane Serie 2'.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Elisa Pesapane Serie 2 Elisa Pesapane Serie 2
€ 24,95
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Snelle bestellijst