Arnon Grunberg Tara

6,95
Bestelinformatie
 
Schermafbeelding_2022-06-12_om_16.38.54
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Een intiem kijkje in het leven van Tara, een globetrottende politiek activiste uit de Iraanse bourgeosie. Eerste toeschouwer van haar levenswandel, is de schrijver van het verhaal, Arnon Grunberg, die in woord en beeld over haar schouder meekijkt en haar levensverhaal voor ons optekent - over haar omzwervingen, liefdes en familie- en ons getuige maakt van cruciale momenten in haar leven: een ongelukkige episode op een Parijse hotelkamer waarna wordt zij verlaten door haar telenovelas schrijvende echtgenoot uit Caracas en de ontmoeting met Belgische filosoof Lieven, voor wie Tara op haar 45ste haar leven rigorous omgooit en aan de moeizame weg begint naar het moederschap (Hugo Chavez en filosoof Peter Sloterdijk vertolken beiden gastrollen in het verhaal). De gesprekken in het Perzisch met haar Iraanse gynaecoloog (gastrol van Arnon Grunberg met snor) die haar begeleidt in haar kinderwens en een Perzisch slaapliedje op de achtergrond troosten haar in de onzekere weg naar een baby en een huiselijk leven in Gent.   

 


Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver. In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000) en De asielzoeker (2003). Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. In 2007 en 2009 verschenen respectievelijk het brievenboek Omdat ik u begeer en een bundeling van zijn reportages, Kamermeisjes & soldaten. In 2010 en 2012 verschenen de romans Huid en Haar en De man zonder ziekte, die beide zeer goed werden ontvangen. Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Humo,VPRO-Gids, een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot en heeft hij bijdragen geleverd aan diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften.  Zijn werk is vertaald in zesentwintig talen. Hij woont en werkt in New York. 

 

Elisa Pesapane (1979) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Haar vrije werk, wat merendeels bestaat uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel – van series klein werk tot anderhalf meter hoge triptieken- wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse museale-, privé- en bedrijvencollecties.  Daarnaast is zij actief als portretschilder en -tekenaar en literair illustrator – tekenwerk waarin geschiedenis, literatuur, kunstgeschiedenis en soms satire, moeiteloos worden samengebracht. 

 
Vormgeving: Thomas Gaarthuis (1979) werkzaam in de reclame- en grafische branche en drijvende kracht achter Tom in Vorm-  is Elisa Pesapane’s vaste advies- en samenwerkingspartner op grafisch gebied. 

 

Tara maakt onderdeel uit van de ‘Elisa Pesapane Serie 1’, welke bestaat uit een kwartet verhalen van Arnon Grunberg , Nelleke Noordervliet, Kader Abdolah, Louis Couperus , die zich alle in het buitenland afspelen.

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
€ 24,95
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: Snelle bestellijst