Elisa Pesapane Serie 2

Productnr.: MB 074


Voor 15:00 besteld, morgen in huis

29,55
inclusief verzending met track & trace 
 
Betalen_met_Mollie
 
 
 
Schermafbeelding_2022-06-02_om_15.00.52


Unieke handgemaakte uitgave met een serie van vier in harmonicavorm gevouwen kunstboeken verpakt in een luxe cassette.

 

Samenvatting:

Deze verzamelcassette bevat korte verhalen en essays van Hafid Bouazza, Hans Dorrestijn, Vic van de Reijt en Pieter Steinz. Ze bevatten een advies, een toekomstvisie, soms een wens, of ze bespiegelen het oeuvre van een auteur van wie we iets waardevols kunnen leren; iets wat we mee kunnen nemen in de toekomst. Elisa Pesapane tekende portretten van de auteurs, die als verteller, toeschouwer en figurant optreden in hun eigen verhaal.

 

Auteur: Hafid Bouazza (1970-2021).

Hafid Bouazza is geboren in Oujda aan de Marokkaans-Algerijnse grens. Het gezin kwam in oktober 1977 naar Nederland, waar de kinderen opgroeiden in Arkel. Bouazza heeft in Amsterdam de studie Arabische taal- en letterkunde gevolgd. Daarna schreef hij verschillende boeken. Bouazza behoorde samen met Moses Isegawa en Abdelkader Benali tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogeheten 'migrantenliteratuur'. Hij stond voorts bekend om zijn kritiek op de islam. Bouazza publiceerde onder meer vertaalde poëzie op het weblog Loor Schrijft. In 2003 was Bouazza een van de gasten in het programma Zomergasten. Dat jaar won ook hij de Amsterdamprijs voor de Kunst. In 2004 won hij De Gouden Uil voor zijn roman Paravion. In 2014 huldigde vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte hem als "Vrijdenker van het Jaar". Bouazza kampte met verschillende verslavingen en werd meermalen opgenomen in het ziekenhuis met leverfalen. Hij overleed op 51-jarige leeftijd in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam.

 

Auteur: Hans Dorrestijn (1940).

Hans Dorrestijn is cabaretier en schrijver van verhalen, liedteksten en poëzie. Daarnaast heeft hij zich ontpopt tot Nederlands bekendste vogelaar. In 2003 ontving hij een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Dorrestijn reageert: ""Ik ben dik tevreden. Het had ook wel wat minder gemogen. Met een koperen harp was ik ook heel blij geweest"". In seizoen 2004-2005 viert hij met Het naakte bestaan zijn 30-jarig jubileum als cabaretier. Hans Dorrestijn schrijft meer dan tien theaterprogramma's, onder meer Bofkont in 1973 tot Ruïnes in 2006. Hij maakt een aantal programma's samen met anderen, te weten Levi Weemoedt Circus Horlepiep, Frans Ehlhart Onvervuld Verlangen - Dorrestijn viert oud en nieuw. Hij speelt ook diverse soloprogramma's: Pretpark en Na Regen komt Dorrestijn . Ter ere van zijn 75e verjaardag in 2015 verscheen Zelfs Christus aan het kruis had het beter dan ik thuis, een bundeling van zijn beste stukken over zijn leven en lijden. Datzelfde jaar werd hem de Tollensprijs, ‘de oudste literaire prijs van Nederland’, toegekend. Hij beoefent op onnavolgbare wijze alle genres van de literatuur: het lied, het gedicht, proza, kinderliteratuur en het essay. Het persoonlijke wordt door Dorrestijn op een bijna slinkse manier algemeen gemaakt. Het theatrale blijft altijd intiem bij hem.

 

Vic van de Reijt (1950).

Vic van de Reijt is uitgever en publicist op het terrein van literatuur en muziek. In 1982 publiceerde hij Ik wou dat ik twee hondjes was, een bloemlezing van Nederlandse nonsens- en plezierdichters. Vijf jaar later verscheen Toen wij van Rotterdam vertrokken, een bundel met de populairste 20e-eeuwse liedjes. Als uitgever was hij meer dan 25 jaar gezicht van Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, waar hij in 1994 het romandebuut van Arnon Grunberg het licht deed zien en een uitgebreid fonds aan uitgaven over populaire cultuur opzette. Hij verzorgde, samen met Lidewijde Paris, de Brieven-editie van Willem Elsschot en schreef diens biografie: Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder. Samen met Bob Polak is hij oprichter en redacteur van het cultureel-satirische tijdschrift De God van Nederland.

 

Pieter Steinz (1963-2016).

Pieter Steinz studeerde oude geschiedenis en Engelse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte meer dan twintig jaar als kunst- en boekenredacteur bij NRC Handelsblad en was sinds 2012 directeur van het Nederlands Letterenfonds, totdat hij terugtrad wegens zijn ziekte ALS. Hij publiceerde eerder de succesvolle naslagwerken Lezen etcetera. Gids voor de werelditeratuur, Lezen op locatie en Atlas van de wereldliteratuur. Voor zijn bestseller Made in Europe werd hij gelauwerd met een speciale vermelding van de Europese erfgoed-Helena Vaz da Silva Award als voorname pleitbezorger van bewustwording van het Europese culturele erfgoed. Van zijn hand verschenen verder Dracula heeft echt geleefd, Lezen met ALS en het Boekenweekessay 2015, Waanzin in de wereldliteratuur. 

 

Illustrator: Elisa Pesapane (1979).

Elisa Pesapane studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar vrije werk, dat voor het grootste deel uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel bestaat, wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties. Elisa Pesapane is tevens werkzaam als portrettist en literair tekenaar. Tot haar leermeesters rekent zij zowel schilders als schrijvers. Het portret is de rode draad in de korte, tragikomische toneelstukken die zij schrijft met beelden in plaats van woorden. 

 

Vormgever: Yolanda Huntelaar (1974).

Yolanda Huntelaar is Grafisch Ontwerper. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie was zij verantwoordelijk voor projecten variërend van websites en brochures tot omvangrijke boekproducties zoals ‘De Grote Van Gogh Atlas’ (2015), ‘Handig Literatuurboek’ (2016) en de revisie van de jeugdwoordenboeken van Van Dale (2016). Yolanda Huntelaar bedacht de vorm en componeerde ‘Leesbaar Amsterdam’ (2015) en ‘Leesbaar Bergen’ (2016).

Accessoires

Product Opmerking Prijs
Pieter Steinz - Van Muggen en Mammoeten Pieter Steinz - Van Muggen en Mammoeten
€ 11,55
Hans Dorrestijn - De toekomst Hans Dorrestijn - De toekomst
€ 11,55
Vic van de Reijt - De toekomst van Elsschot Vic van de Reijt - De toekomst van Elsschot
€ 11,55
Hafid Bouazza - Maqame XLI Hafid Bouazza - Maqame XLI
€ 11,55
Arnon Grunberg - Tara Arnon Grunberg - Tara
€ 11,55
Kader Abdolah - En toen waren wij aan de beurt Kader Abdolah - En toen waren wij aan de beurt
€ 11,55
Louis Couperus - De vuurvliegjes Louis Couperus - De vuurvliegjes
€ 11,55
Nelleke Noordervliet - Schrijver in Frankrijk Nelleke Noordervliet - Schrijver in Frankrijk
€ 11,55
Elisa Pesapane Serie 1 Elisa Pesapane Serie 1
€ 29,55
Kunst in Bergen (N.-H.) Serie Kunst in Bergen (N.-H.) Serie
€ 29,55
Accessoiregegevens weergeven

Blader door deze categorie: MatchBoox